Burgemeester Pieter Heiliegers (r) en Bart Huisman trekken gezamenlijk aan de klok ten teken dat het seizoen gestart is.
Burgemeester Pieter Heiliegers (r) en Bart Huisman trekken gezamenlijk aan de klok ten teken dat het seizoen gestart is. Henk van Ommeren

Stompe Toren luidt cultureel seizoen in

9 mei 2018 om 07:27 lokaal

SPAARNWOUDE De historische kerk de Stompe Toren in Spaarnwoude is ieder jaar de plek waar culturele activiteiten plaatsvinden. Dit varieert van concerten tot exposities. Als start van het nieuwe seizoen werd de torenklok geluid. Sinds 1983 is deze uit de dertiende eeuw daterende kerk in bezit van een stichting die het beheer en het onderhoud van deze kerk verzorgt. Dit was in eerste instantie de Gilde van de Stompe Toren en later de Vrienden van de Stompe Toren. Deze laatste stichting houdt zich vooral bezig met het behoud en onderhoud van deze historische kerk. De Gilde van de Stompe Toren verzorgt de culturele evenementen, zoals concerten en exposities in de kerk.

Henk van Ommeren

In de periode van mei tot en met oktober is de kerk iedere zondag geopend vanaf 12.00 tot 16.30 uur voor een expositie van kunstenaars uit de omgeving. Twee keer per maand, op de eerste en de derde zondag is er een concert van amateurs, of (semi) professionals in deze kerk.

Dit jaar werd de start van het seizoen ingeluid met een concert van de Haarlemse Flowertown Jazzband. Een dixieland orkest uit de jaren 50. Tevens was er de start van een expositie van de fotograve Silvia de Vlaming en Marlijn Franken die zich bezig houdt met video en design. Het thema van deze expositie is 'De Boom in". Vooral zwart/wit foto's van bomen en natuur. Maar ook video's en kleding ontwerp gebaseerd op hetzelfde thema.

Burgemeester Pieter Heiliegers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude was uitgenodigd om het nieuwe culturele seizoen in te luiden. Hij staat in de regio bekend zoals kunstkenner en kunstverzamelaar. Samen met Bart Huisman, voorzitter van de Gilde van de Stompe Toren werd de klok van de kerk geluid als teken van de opening van het culturele seizoen. Daarna konden de vele bezoekers genieten van het dixieland orkest en van de foto's en video's.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie