Commotie rond keerwand

16 november 2017 om 00:00 Nieuws

VIJFHUIZEN Het onderwerp van de email loog er niet om. 'Noodsituatie keerwand Vijfhuizerdijk 32'. In de brief maakt de afzender zich grote zorgen en vraagt 'met klem om onmiddellijke actie van overheidswege, de directe veiligheid is in het geding'.  

Onder meer de gemeente, de ontwikkelaar van bouwproject Spieringhof en deze krant ontvingen de brief waarin de familie Van Bruggen aandacht vraagt voor de situatie die is ontstaan na het gedeeltelijk vernieuwen van de keerwand tussen hun huis en de nieuwbouw. "Ontwikkelaar ZuidhofVerbeek heeft de laatste vier bestaande elementen niet willen vervangen. Ondanks dat de stabiliteit sterk is verminderd. Immers, voordat de nieuwe keerwand werd geplaatst waren alle elementen met elkaar verbonden. Door de heiwerkzaamheden zijn de oude keerwanden nog verder gescheurd. Ons gevoel is dat de ontwikkelaar de partijen tegen elkaar uitspeelt en dat is niet netjes. Zelfs de koper van het huis naast de gevaarlijke wand is op geen enkele manier geïnformeerd", stellen Herman en Eveline van Bruggen. "Wij zijn welwillend geweest. Helaas is het met projectontwikkelaar Robbert Jansen slecht afspraken maken." 

Al heel snel heeft de gemeente de situatie ter plaatse beoordeeld. "En volkomen veilig bevonden", laat Chiel Verbeek namens de ontwikkelaar weten. "Bovendien, de makelaar heeft de koper wel degelijk geïnformeerd over de situatie." Verbeek legt uit hoe het probleem ontstaan is. "Gaandeweg het plaatsen van de nieuwe keerwand, precies op de erfgrens, bleek dat Van Bruggen zo'n 60 cm over de erfgrens heeft gebouwd. Dat is onmogelijk te herstellen. Daardoor kon de nieuwe keerwand niet volledig geplaatst worden. Mochten die vier elementen door werkzaamheden tóch instabiel worden dan gaan we dat alsnog oplossen. En natuurlijk zullen we alles wat met de familie Van Bruggen is afgesproken, nakomen. Ik betreur het ten zeerste dat het op deze manier gespeeld is. Ze hebben mijn nummer. Mij bellen was logischer geweest. Wij hebben in deze geen fouten gemaakt."

Het huis van Herman en Eveline van Bruggen is in 2001gebouwd. "Toen we de grond kochten hadden we er geen idee van dat we over de erfgrens zaten."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie