20 november 2017 om 00:00 Activiteiten

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Marketing

Datum: 16 november 2017 om 12:11

Onderwerp: Persbericht zangworkshop en Pasar Route 65 Indonesie

Aan:

Beste redactie,

Bijgaand ons persbericht mbt een zangworkshop en de slotbijeenkomst Pasar

van Route 65 Indonesie.

Graag plaatsing in uw eerst volgende editie.

Bij plaatsen foto graag de credits vermelden: Herwin Wels Photgraphy.

Bedankt!

Met vriendelijke groet,

*Femke Peijnenburg*

Marketing & Communicatie *| *Het Cultuurgebouw

image: Logo-Cultuurgebouw-met-naam

*Bibliotheek **| **Centrum voor de Kunsten **|** Poppodium **|** Theater*

*Werkdagen:* maandag *|* dinsdag *|* woensdagochtend *|* donderdag

*Adres:* Raadhuisplein 3-9 *|* 2132 TZ *|* Hoofddorp

*Tel:* 023 556 37 00

*Website*

*|* *Twitter*

* | **Google Maps*

--

*Ton Dijkstra*

content-regisseur

023 - 555 59 33

06 - 46 29 59 24

Persbericht

Hoofddorp, donderdag 16 november 2017

Route 65 sluit Indonesië maand af met zangworkshop en een heuse Pasar

Op zaterdagochtend 2 december 11:00 uur wordt de zangworkshop Indische liedjes gegeven door niemand minder dan musicalster Maaike Widdershoven (bekend van o.a. The Sound of Music en de musical Willem Ruis, de show van zijn leven). Tijdens deze workshop in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp leert u mooie kleine wiegenliedjes (Nina Bobo en Baroeng kakatoea) en grappige liedjes. Ook is er aandacht voor samenzang, liedinterpretatie, Indische taal en tongval. Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers. In november staat Indonesië centraal, we sluiten deze maand af op zaterdag 2 december. Inschrijven voor de zangworkshop is nog mogelijk, een kaartje kost €15,00 en is verkrijgbaar via www.hetcultuurgebouw.nl of bij de kassa in de Passage van Het Cultuurgebouw. Tijdens de slotbijeenkomst Pasar om 14:00 uur kunt u hetgeen geleerd is laten horen, u dient zich overigens wel in te schrijven voor Pasar (neem ook uw eigen lunchpakketje mee).

Op zaterdagmiddag 2 december van 14:00-17:00 uur sluit Route 65 haar Indonesië maand af met een voorstelling en een heuse Pasar in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Het wordt een Indische middag waarin u de geur en kleur van Indonesië zult beleven. De middag begint met een voorstelling waarin deelnemers van de zangworkshop Indische liedjes laten horen. Gevolgd door een korte presentatie van schrijfster Wanda Dondorp over haar boek Getekend Lot. Daarna is er een prachtig optreden van twee Balinese danseressen. De Balinese dans ligt diep geworteld in de religie, een unieke samensmelting van Hindoeïsme, Boeddhisme en voorouderverheerlijking.

Op de Pasar, een soort markt, kunt u zich vervolgens goed vermaken. U kunt zich Indonesisch kleden door een sarong of traditionele herenkleding te passen en daarmee op de foto gaan. De wereldwinkel is met een kraam aanwezig. U kunt uw hand laten lezen door handlezers Edith Rinckes en u kunt de resultaten van de Route 65 Indonesië workshops bewonderen. Ook kunt u meezingen met bekende Indische liedjes gezongen door gitarist Leslie van der Lek & partner en geven we u een impressie van Indonesië middels foto's, reisboeken en schilderijen. Uiteraard trakteren we u ook op een drankje en Indonesische hapjes. Adoe ja, u komt toch ook? Een kaartje voor Pasar kost €12,50 Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.hetcultuurgebouw.nl

Een correspondent en/of fotograaf is uiteraard van harte welkom tijdens één van de Route 65 activiteiten. Graag vooraf contact opnemen met Femke Peijnenburg. Gegevens zie hieronder.

Voor meer informatie:

Het Cultuurgebouw - Femke Peijnenburg/Marketing & Communicatie - 023 - 566 95 65 -

femke.peijnenburg@hetcultuurgebouw.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie