Poëtische liederen over het water, de polders en dijken

26 november 2017 om 00:00 Activiteiten

Zondagmiddag met De Weespertrekvaartmannen

BADHOEVEDORP Het Zondagmiddagpodium presenteert op 3 december om 14 uur De Weespertrekvaartmannen met poëtische liederen in het Dorpshuis, Snelliuslaan 35.

Al sinds 1993 zingt dit Amsterdamse mannenkoor met hart en ziel het 'andere lied van de zee'. Over water, polders, dijken, het zeemansleven en over Amsterdam, maar vooral ook over liefde, weemoed, verlangen en heimwee. Ze zingen poëtische teksten van Jacques Brel, Ramses Shaffy, Jeff Hofmeister, Rowwen Hèze, Jeroen Zijlstra, Thé Lau, Raymond van het Groenewoud, Bertold Brecht, J.J. Slauerhoff en soms ook de traditionele shantyliederen.

Het koor bestaat uit 32 tenoren, bassen en baritons en wordt begeleid door twee accordeonisten, Paulien en Ronald. Onder de gedreven leiding van dirigent, zanger en cellist Vincent de Lange zijn de optredens een feest voor zowel het publiek als voor het koor, maar ook kan de ingetogen uitvoering van sommige liederen ertoe leiden dat er in het publiek zo nu en dan een traantje weggepinkt wordt.

In 2018 vieren de Weespertrekvaartmannen het 25-jarig bestaan, het thema van het jubileumfeest is: Samen zingen.

Kaarten à € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde (023) 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de RegioRijder te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie