Hoofddorp (zon.) weet drie keer te scoren tegen DEM

26 november 2017 om 00:00 Sport

HOOFDDORP De zondag 1 van S.V. Hoofddorp is er opnieuw in geslaagd een thuiswedstrijd te winnen. Ditmaal was het het stugge DEM dat slachtoffer werd van de dadendrang van het team van trainer Jerry Verschoor.

Voor rust werd het 1-0 na een snel uitgespeelde aanval, na rust werd het 2-0 en 3-0. Met dank aan Wierda (2x) en Rooth. "We weten dat DEM een goedvoetballende ploeg is. Daarom is besloten de ploeg tot de middellijn te laten komen en ze daar op te vangen. Bij balbezit zouden we er dan zo snel mogelijk zien uit te komen", aldus Verschoor.

Dat lukte maar ternauwernood, want DEM kwam er wel degelijk een paar keer goed door. Maar de drie ballen die strak voorlangs kwamen, werden niet geraakt door de DEM-voowaartsen. Aan de andere kant had Wierda rond de 41e minuut meer succes. Ruststand 1-0. Na rust was het opnieuw Weerda die scoorde (2-0), terwijl de achterhoede de boel nu wel goed dicht hield. Via Rood werd de eindstand bereikt (3-0).

Verschoor was een tevreden trainer. "De strategie heeft goed gewerkt."