"Zwart geeft je meer power"

28 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Fred van Leer adviseert bij Shoeby Paradijs

Marina de Wit

HOOFDDORP Niemand minder dan Fred van Leer 'himself' kwam vorige week woensdag naar Shoeby Paradijs om de lancering van zijn kerstcollectie samen met klanten te vieren. Dertig klanten met introducé waren uitgenodigd voor een stylingadvies van de bekende tv-stylist. Astrid Slief, eigenaresse van Shoeby Paradijs, kijkt met een tevreden gevoel terug op de bijzondere avond. "Supergezellig was het en samen met het hoofdkantoor was alles heel goed geregeld."

Een glitter vrouwenpak, jurkjes, strikken, een glimmende feestblouse, glanzend topje of stijlvolle kokerrok: voor de derde maal heeft Fred van Leer samen met Shoeby een succesvolle collectie gelanceerd, bestaande uit 14 items in zwart en blauw. Het speciale event startte om vijf uur, waarna klanten maar liefst drie uur lang konden genieten van het advies van de Rotterdamse stylist. Al snel ontstond er een 'file' richting de pashokjes want Van Leer nam alle tijd voor zijn klanten, niet alleen voor het geven van kledingtips, maar ook voor een handtekening of selfie.

"Neem als basis de glitterjurk en als je het kraagje met de strik eronder draagt, ben je klaar voor de feestdagen", adviseert Van Leer de Hoofddorpse Marissa Jansen (19). Zij is samen met haar moeder en neemt rustig en gewillig alle tips in ontvangst. "Je kunt er ook een riempje omheen doen en dragen met dunne panty en hakje of een dikke panty met stoere boots of sneaker." De moeder van Marissa gaat voor het basic zwarte jurkje en niet de glitters, want dat is 'later ook nog draagbaar'. Van Leer roept: "Mensen, de glitterbroek kun je ook downsizen door hem met een grijze sweater te combineren", en hij wijst naar een klant die zojuist de genoemde combinatie heeft aangetrokken.

Marissa twijfelt, wordt het de glitterjurk of het blauwe jurkje? "Dat is appels met peren vergelijken", vindt Van Leer. Zijn gehele collectie is met elkaar te combineren. Van Leer vindt zwart met blauw de allermooiste combinatie. "Net als blauw met groen, je denkt dat het niet mooi is, maar juist wel!" Marissa twijfelt nog steeds. Van Leer hakt de knoop door. "Zwart geeft je meer power, het staat sexier, je hebt het lijf ervoor en een V-hals maakt altijd optisch slanker."

Tijdens het wachten gaan er hapjes en drankjes rond en ontstaan er verhitte gezichten want het wordt steeds drukker rondom de pashokjes, iedereen wil aandacht van de beroemde stylist. "Van Leer legt uit dat hij blanco naar zijn klanten kijkt. "Ik kan buiten de lijntjes kleuren, jullie gaan altijd naar hetzelfde rek, maar probeer soms out-of-the-box te denken, kies niet telkens voor dezelfde kleding en kleuren. Nienke Vaasen uit Hoofddorp is samen met haar vriendin en kiest bijna altijd voor 'het veilige' zwart. "Superleuk om professionele aandacht te krijgen." Ze moet wennen aan het blauwe bloesje. "Kijk zo verander je de look van het bloesje van tuttig naar rock' n roll, door het met een spijkerjasje te combineren. En maak van de strik een echte strik."

Inmiddels is Van Leer afgeleid door een andere klant die een jurk past. Hij wijst naar zijn buik: "De kern zit hier", alles moet hiernaartoe, de liefde, het eten, laat je taille zien." Astrid Slief, die de Shoeby winkel alweer enige jaren runt, is blij met het grote compliment dat ze heeft gehad. "Alles is heel goed geregeld met hulp van het hoofdkantoor. Je moet het samen doen, er samen een succes van maken. Beste typisch voor hier in zo'n klein winkelcentrum, het voelt als een warme deken, iedereen voelt zich thuis." Slief geeft toe dat ze best wat zenuwachtig van te voren was. "Je doet het erbij, naast al het organiseren run je ook gewoon je winkel. Maar hoe geweldig is het om dit in jóuw winkel te mogen laten plaatsvinden."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie