Beusenberg verliest ook in hoger beroep van oud-advocaat

28 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Ondernemer en gemeenteraadslid Rinus Beusenberg heeft ook in hoger beroep de tuchtzaak tegen zijn vroegere advocaat Harry van Schie verloren. Het Hof van Discipline heeft deze week geoordeeld dat de klachten tegen de raadsman verjaard of ongegrond zijn.

Beusenberg had zijn vroegere advocaat onder meer aangeklaagd voor het frustreren van zijn rechtszaken, het in strijd met de regels aannemen van een hypotheek op een pand van Beusenberg en buitensporig hoge declaraties. Het Hof van Discipline, waarin naast rechters ook advocaten zitting hebben, heeft alle klachten echter afgewezen.

Ook bij de Raad van Discipline kreeg de ondernemer eerder dit jaar zijn gelijk niet. Hij ging daarom in hoger beroep. Met de beslissing van het Hof in hoger beroep is de rechtsgang bij de tuchtrechter ten einde.

Beusenberg is echter niet van plan de zaak te laten rusten. "Ik ben een oor aangenaaid door mijn vroegere advocaat. Dat is zo duidelijk als wat. Ik stap daarom naar de civiele rechter. Daar is de zaak in elk geval niet verjaard."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie