Veel minder statushouders naar Haarlemmermeer

29 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeente heeft dit jaar tot 1 november slechts 77 vluchtelingen met een verblijfsstatus gehuisvest. Dat is veel minder dan de taakstelling van 263 statushouders die de rijksoverheid Haarlemmermeer had opgelegd. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

De fractie van Forza! heeft met instemming gereageerd op de cijfers van het COA. "Dit is goed nieuws", zegt fractievoorzitter Paul Meijer. "Omdat het betekent dat de woningen die voor deze asielzoekers waren gereserveerd weer beschikbaar komen voor onze eigen inwoners en dat de kosten die deze statushouders met zich meebrengen zoals de inrichtingskosten van een huis, bijstandsuitkeringen en integratiekosten beperkt zullen zijn."

Forza! heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. De partij wil weten of het klopt dat er onder statushouders weinig animo is om in Haarlemmermeer te komen wonen. Ook is de fractie benieuwd naar wat deze ontwikkelingen betekenen voor het toekomstig beleid voor de huisvesting van statushouders in de gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie