S.V. Hoofddorp wint Energy Battle

30 november 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Sportvereniging Hoofddorp is woensdagavond uitgeroepen tot winnaar van de Energy Battle: een besparingscompetitie waarmee sportclubs energie en dus geld kunnen besparen. De Battle wordt georganiseerd door Pieter Verhoogt van hockeyclub MHC De Reigers.

De winnaar van de wedstrijd waar zeven sportclubs aan deelnamen, kreeg woensdagavond van de wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt een bedrag van 1.500 euro. Het geld kan besteed worden aan duurzaamheidsmaatregelen én aan een clinic van een topper uit de sport van de winnende club. Voetbal in dit geval.

S.V. Hoofdorp en de andere zes verenigingen wisten het afgelopen jaar een besparing te bereiken die gelijk staat aan het energieverbruik van veertien huishoudens in een jaar. De winnaar wist het afgelopen jaar haar energieverbruik met maar liefst 20% terug te dringen: een vijfde van het totale verbruik van de club.

De maatregelen die de clubs namen, varieerden van heel simpel een stickertje op de lichtschakelaars (het licht uitdoen) tot het regelen van ledverlichting en zonnepanelen. Daarnaast hadden ook alle clubs het monitoringssysteem, waar ze real life en 24/7 hun verbruik konden volgen. Dit systeem is ontwikkeld door De Reigers.

Via het platform van de Energy Battle deelden de clubs actief hun kennis. Er is weliswaar een winnaar bij de Energy Battle, maar er zijn geen verliezers. Het geld dat wordt bespaard op de energierekening gaat immers direct de clubkas weer in.

De Energy Battle wordt ook in 2018 gehouden. Dan kunnen naast sportclubs ook scholen meedoen. Ook clubs van buiten de polder hebben al belangstelling getoond voor dit concept.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie