SCW wint degradatieduel tegen DCG

2 december 2017 om 00:00 Sport

RIJSENHOUT Door een 3-1 overwinning op rode lantaarndrager DCG heeft SCW een voorsprong van acht punten en hoeft zich voorlopig geen zorgen meer te maken om rechtstreekse degradatie. In de 3e klasse hoeft er maar één team direct een stapje lager te spelen aan het eind van het seizoen.

De Rijsenhouters lieten alleen na de wedstrijd in de dubbele cijfers te eindigen. Pas na een half uur spelen tekent Robin Helder de 1-0 aan. Patrick Duarte schiet in eerste instantie een penalty te zacht in, Jef de Vilder werd in de zestien gehaakt, maar Helder reageert alert. Hiervoor heeft SCW al vier opgelegde kansen gemist en staat de uitstekende Amsterdamse doelman Redouane Krap in de weg. In de 44e minuut maakt Helder zijn tweede van de middag en lijkt er geen vuiltje meer in de lucht temeer omdat SCW voor rust nog een penalty krijgt. Aanvoerder Kevin van Pelt ziet ook zijn strafschop gestopt worden. Als na de thee DCG binnen twee minuten op 1-2 komt, de Rijsenhoutse verdediging staat werkelijk te slapen, lijkt het nog een wedstrijd te worden.

Een half uur voor tijd kopt Toy Correia op aangeven van de Vilder de 3-1 binnen en gaat de deur bij SCW definitief op slot. Er worden nog minimaal zes echte mogelijkheden door SCW'ers gemist, waardoor de wedstrijd niet in de dubbele cijfers eindigt. Trainer Edwin van Maas: 'Ik ben natuurlijk tevreden met de overwinning, maar we moeten vier keer zoveel scoren.'