SCW rekent af met degradatiespook

4 december 2017 om 00:00 Sport

Winst tegen DCG had dubbele cijfers moeten zijn

Martin Planken

RIJSENHOUT Het team van SCW- trainer Edwin van Maas maakt een zeer wisselvallige start van het seizoen door. Er werden drie overwinningen tegen gerenommeerde verenigingen gehaald en tegen op papier mindere tegenstanders werd maar liefst zes maal verloren. Op dit moment staan er nog maar drie teams onder hen op de ranglijst, dus wordt de wedstrijd tegen het Amsterdamse DCG cruciaal. Tien jaar geleden speelde DCG (zat.) jaren in de 1e klasse. Typerend voor verenigingen die op zaterdag en zondag uitkomen is dat zij zich door de jaren heen als een jojo in de ranglijsten bewegen. Het team heeft nu slechts vier punten en is de rode lantaarndrager.

BLESSURES Van Maas: 'Het is maar goed dat we dit jaar zoveel versterkingen hebben gekregen, waardoor we best wel een brede selectie hebben voor zo'n dorpscluppie. Ik heb een elftal met blessures. De scheidsrechters treden op dit niveau vaak niet adequaat op tegen te harde overtredingen. Zelf moeten we het ook vaak hebben van fysieke inzet, maar zoals vorige week uit tegen IJmuiden (3-0 verlies, red.) is eigenlijk ontoelaatbaar. De scheids durfde achteraf zelfs te vertellen dat hij dit jaar gedegradeerd was.'

De leiding in het belangrijke gevecht van vandaag is in handen van een Poolse scheidsrechter. De heer Koet is nu één jaar in Nederland, heeft een Poolse licentie die omgezet is in een Nederlandse. De man is tijdens de wedstrijd een verademing en groeit uit tot de beste man van het veld. Knap, want zijn 'assistenten' die clubmensen zijn vlaggen te pas en onpas voor buitenspelsituaties.

LEGIO KANSEN Zonder echt druk te zetten op de zwakke DCG-verdedigers, die gevormd wordt door wat eind dertigers, krijgen de Rijsenhoutse aanvallers (Correia, De Vilder, Duarte en Helder) het eerste half uur en later ook in het verdere verloop van de wedstrijd handenvol opgelegde kansen. Een aantal keren zelfs voor een leeg doel. Daarbij moet gezegd worden dat de DCG -goalie Redouane Krap een blakende vorm etaleert. Duarte kan de score openen vanaf de penaltystip. Krap stopt de bal, maar Helder is alert en scoort de 1-0 uit de rebound. Met deze magere score lijkt het rustsignaal bereikt te worden, maar binnen één minuut maakt Helder zijn tweede doelpunt en daarna wijst de referee na weer een overtreding op De Vilder in de zestien naar de stip. Aanvoerder Kevin van Pelt ontfermt zich over de bal, maar Krap manifesteert zich als een echte 'penaltykiller' en keert voor de tweede keer een strafschop. Na rust komt DCG al heel snel op 2-1. SCW-keeper Keby van den Dool heeft tot dit moment nog niets te doen gehad, en lijkt het een 'echte' wedstrijd te worden. Een half uur voor tijd maakt Correia aan alle onzekerheid een eind. Hij kopt een voorzet van de Vilder binnen en zet de uiteindelijke eindstand 3-1 op het bord. Robin Helder weet daarna nog wel het net te vinden, maar Koet keurt de goal wegens vermeend buitenspel af. Opvallend want de Amsterdamse 'grens' vlagt niet, daar waar de gehele wedstrijd de vlag wel omhoog gaat.

Een minuten lange discussie tussen hem en zijn verdedigers is het gevolg. Het duel dat overigens zeer sportief verloopt, gaat uit als een nachtkaars. Als trainer Van Maas zou hebben geblazen, waren er zeker nog twee doelpunten ingerold.

Van Maas: "Je moet gewoon vier keer zoveel scoren en met 13-1 winnen Positief is dat ons middenveld en de voorhoede zoveel kansen creëren. Gezien ons programma deze periode, dat niet al te moeilijk is (ZSGO en VSV) , hadden we aan ons doelsaldo moeten werken."

Voetbal is een opportunistische aangelegenheid. Na een succesje kijkt ieder trainer weer naar boven en gloort er weer een plekje in de nacompetitie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie