Miljoenen voor schoolgebouwen

6 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER De miljoeneninvestering in (nieuwe) schoolgebouwen blijkt uit het Integraal Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting 2.0, kortweg IHP, dat zich tevens uitspreekt over de onderwijslocaties in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, de gemeente die per 1 januari fuseert met de gemeente Haarlemmermeer.

Het IHP geeft voor de komende jaren onder meer aan of een schoolgebouw gerenoveerd moet worden of dat het beter is om in een specifieke kern of wijk te kiezen voor nieuwbouw. Daarbij is, volgens de opstellers, rekening gehouden met het bouwjaar (en daarmee de leeftijd) van de onderwijslocatie, de staat van onderhoud en de leerlingenprognoses. Bij die laatste cijfers is nadrukkelijk gekeken naar plannen voor woningbouw, omdat deze van grote invloed zijn op het aantal (te verwachten) leerlingen.

Daarmee is een bijna uniek overzicht ontstaan van alle onderwijslocaties.

Wat het plan helemaal uniek maakt, is dat zowel de gemeente haar financiële middelen als de schoolbesturen hun budgetten voor nieuwbouw, exploitatie en onderhoud bij elkaar hebben gelegd om de komende jaren tot nog duuzamer onderwijsgebouwen te komen. Daar profiteren niet alleen de gebouwen zelf van (ze kunnen daardoor gemiddeld 20 jaar langer mee), maar ook de 'bewoners' in de vorm van leerlingen en leerkrachten.

Het raadsvoorstel over het IHP wordt donderdag 14 december voorgelegd aan de gemeenteraad.

(Zie tevens www.hcnieuws.nl voor een overzicht per kern)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie