Headset moet ZPCH aan prijzen helpen

6 december 2017 om 00:00 Sport

MeerSport Spotlight

HOOFDDORP ZPCH leeft met veel succes toe naar de Open Nederlands Kampioenschap korte baan in het thuisbad in Hoofddorp. Met innovatieve middelen hoopt de club te gaan strijden voor meerdere medailles op het ONK korte baan, vertelt trainer Sjaak Kagchelland maandagavond bij MeerSport op MeerRadio.

Contact houden met een zwemmer in het wedstrijdbad is lastig genoeg. ZPCH heeft een oplossing gevonden om na elke slag feedback te geven: een headset. "Tegenwoordig maken we gebruik van dit middel om tijdens de training te kunnen communiceren. Het is echt een aanrader voor iedereen", zegt de trainer van ZPCH.

Door de headset kan er veel sneller opbouwende kritiek gegeven worden tijdens trainingen. "Je hoort van de zwemmers dat ze vermoeider zijn na een training, omdat we per slag er bovenop kunnen zitten. Per armslag of beenslag kunnen we ze corrigeren, dus dat vergt meer van je concentratie. We merken dat het tot betere resultaten leidt."

De groei bij de zwemsters komt op het juiste moment. Van 21 tot 23 december staat het ONK korte baan op het programma in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander. Sjaak hoopt dat ZPCH voor goede resultaten kan zorgen in een drukke maand. "Het weekend ervoor gaan we naar Eindhoven voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan. Het wordt flink aanpoten als coach en als zwemsters, maar we gaan ervoor."

Het doel tijdens de kampioenschappen in Hoofddorp is voor iedereen om zich te verbeteren. "Het is de bedoeling dat iedereen een aanval kan gaan doen op hun persoonlijke records. Dat is wel waar we al die tijd naartoe werken. Kim Zwinkels is bijvoorbeeld iemand die - naast zwemmers als de zusjes Imani en Kaylee de Jong, Madelon Dijkstra en Maike van de Velde - met de top mee moet gaan doen en die zomaar een mooie PR neer kan gaan zetten."

MeerSport is iedere maandagavond van 20 uur tot 21 uur te beluisteren op Meerradio, te vinden op 105.5 FM en 106.6 FM of via Meerradio.nl. Volg MeerSport op Twitter (@MeerSport) en Facebook (@MeerSportRadio) voor het laatste Haarlemmermeerse sportnieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie