Rijsenhout wil spitsbussen behouden

8 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Inwoners van Rijsenhout zijn tegen het verdwijnen van de buslijnen 163 en 263 uit hun dorp. Volgens dorpsbewoners wordt de leefbaarheid en bereikbaarheid van Rijsenhout een stuk slechter door de invoering van de nieuwe dienstregeling van Connexxion vanaf komende zondag. Twee inwoonsters van Rijsenhout waren donderdag in de gemeenteraad om wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer een petitie met handtekeningen aan te bieden.

De buslijnen 163 en 263 worden vanaf zondag vervangen door zogeheten AMLFlex-vervoer, busjes die op aanvraag van en naar Rijsenhout rijden. De nieuwe voorziening is beschikbaar tussen 7.00 en 21.00 uur.

Dorpsbewoonster mevrouw Meijer vertelde de gemeenteraad dat de nieuwe regeling veel busreizigers erg slecht uitkomt. Zo zijn er nogal wat mensen die 's morgens voor zeven uur uit hun dorp vertrekken om op tijd op hun werk te zijn.

Voor schoolgaande Rijsenhouters zou het verdwijnen van de bussen in de spits een ramp zijn. "Geef ons in elk geval de spitsbussen terug." De Rijsenhoutse pleitte ook voor busvervoer na negen uur 's avonds. "Meisjes kun je niet meer 's avonds na negenen alleen op de fiets laten komen. Die worden tegenwoordig vermoord."

Wethouder Reneman reageerde dat er vanuit de Vervoersregio gesprekken zijn gevoerd met Connexxion om een oplossing te zoeken voor de bezwaren uit Rijsenhout. Die oplossing is vooralsnog niet gevonden.

Volgens de wethouder wordt de nieuwe dienstregeling een enorme klus voor Connexxion, onder meer door de inzet van elektrische bussen. De AMLFlex-bussen kunnen daarom maar beperkt worden ingezet. Reneman verwacht dat dit vervoer pas vanaf 2019 zal worden uitgebreid.

Op een vraag van PvdA-raadslid Willem Klijn wat er dan moet gebeuren met reizigers die 's morgens voor zeven uur of 's avonds na negen uur met de bus willen reizen, wilde wethouder Reneman niet ingaan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie