Laatste Repair Café van 2017

8 december 2017 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Het laatste Repair Café van 2017 vindt plaat op woensdag 20 december vanaf 13.30 uur in De Ark. Muiderbos 36. Het is door een kerstviering van scholen in De Ark wat korter dan anders: om half vier stoppen de vrijwilligs. Tot ongeveer drie uur kunnen bezoekers reparaties aanmelden. In 2018 gaan de vijf Haarlemmermeerse Repair Cafés weer vol goede moed van start. Er is in 2017 veel bekeken door de vrijwilligers: elektrisch, hout, ijzer, kleding, fietsen. Rond de 60 - 65% kunnen ze repareren. De rest kan dan met een gerust hart weggegooid worden. 'Zo helpen we mee de afvalberg kleiner te maken. En mensen kunnen langer hun oude apparaat gebruiken: scheelt ze in hun portemonnee!' zeggen de vrijwilligers.

Reparaties zijn gratis, maar wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om bijvoorbeeld nieuw gereedschap te kunnen kopen. De Repair Cafés suggereren vijf euro, maar minder mag ook, net als meer. Iedereen kan binnenlopen, ook alleen om een keertje te komen kijken.

Er zijn ook weer vrijwilligers nodig voor diverse terreinen, vooral elektrisch en computers. Wie zin heeft, kan langskomen of mailen naar repaircafehmr@gmail.com.

In 2018 gaan de Repair Cafés weer van start op zaterdag 6 januari in in De Meerkoet in Lisserbroek, en op dinsdag 9 januari in Zwanenburg, bij De Hoek in De Olm. In De Ark in Hoofddorp is er weer Repair Café op woensdagmiddag 17 januari.

Meer over de Haarlemmermeerse Repair Cafés op facebook.com/repaircafehaarlemmermeer/ of telefoonnummer 0616040860.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie