Verkoop oliebollen van de 'Zware Jongens' ook aan bedrijven

8 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

LISSERBROEK Onder de lollige naam de 'Zware jongens' en middels de website "poedersuiker.com", verkopen de twee vrienden Rob en Kick met hun vriendengroep nu al een paar jaar oliebollen in de omgeving van Lisse en Lisserbroek. Wat begonnen is met oliebollen bakken voor vrienden en familie (in het schuurtje), is langzaam maar zeker echt een 'uit de hand gelopen hobby' geworden.

50 jaar oude caravan Na de eerste jaren voor de deur en op marktjes te hebben verkocht, besloten de vrienden een oude caravan te kopen en om te bouwen naar een mobiele oliebollen kraam. Rob: "het is een inmiddels 50 jaar oude Belgische caravan, deze had de mooiste vormen. We hebben haar ook in België opgehaald!". Dat zorgde uiteraard voor de nodige uitdaging, want hoe bouw je een oude caravan om tot productie-unit. Kick: "een jaar lang investeren door 's avonds en af en toe een weekendje te klussen. Gelukkig zijn we allebei wel handig." Toegegeven, met de gezellige lampjes, zwarte lak en uitgifte luik en een productiekeukentje, ziet de oude Belgische dame er prachtig uit. "Ja, we krijgen veel complimenten", voegt Kick nog even snel toe.

Hartige oliebol De vrienden hebben al een aantal jaar geleden een hartige oliebol bedacht, die hoge ogen heeft gegooid bij de klandizie: de zogenaamde 'Zware Jongen', een oliebol met onder andere bacon en oude kaas. Rob: "het exacte recept geven we natuurlijk niet uit handen, daar is 'ie veel te populair voor. Past trouwens ook heel goed bij de borrel!"

Verkopen bij bedrijven De caravan staat in de decembermaand doorgaans geparkeerd bij de kerstmarkten in de regio, maar ook bij de Gamma in Lisse. "We merkten het afgelopen jaar dat er steeds meer bedrijven bij ons bestellen voor de laatste dagen van het jaar, en dat ook bij deze groep klanten de 'Zware Jongens' erg enthousiast ontvangen worden. Om teleurstelling te voorkomen, willen we wel vragen of je voor grote bestellingen via de mail wilt reserveren, zo ben je verzekerd dat je altijd voldoende en heerlijke verse bollen hebt. Op onze website, poedersuiker.com staat alle info.", aldus Rob.

'Gewone' baan Alle vrienden hebben naast hun uit de hand gelopen hobby ook nog een gewone baan. Van consultant tot boekhouder, ze vinden het vooral erg leuk om niet het héle jaar bezig te zijn met hun vaste baan. "Gewoon ook even lekker verstand op nul en oliebollen bakken, maar wel met de grootste passie", aldus de vrienden. Bezoeken? De caravan staat op 9, 10, 16, 29, 30 en 31 december bij de Gamma in Lisse, en op 15 december op de Kerstmarkt in Lisserbroek. Alle data zijn te vinden op poedersuiker.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie