Motie van wantrouwen tegen Steffens kansloos

9 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP In het verleden heeft een motie van wantrouwen tegen wethouder Marjolein Steffens-van de Water (HAP) wel eens een meerderheid gekregen in de gemeenteraad van toen, maar die van donderdagavond was volstrekt kansloos. Uiteindelijk steunde alleen de indiener van de motie, raadslid Anneke van der Veer, haar eigen voorstel.

Van der Veer liet helder weten geen vertrouwen meer te hebben in wethouder Steffens door haar aanpak van de renovatie van het Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep. Volgens het raadslid heeft de wethouder zich niks aangetrokken van de storm van protesten van bewoners.

Anneke van der Veer stelt ook dat er in het uiteindelijke renovatieplan sprake is van willekeur. Dat mag volgens haar nooit leidend zijn in groenbeheer.

Het onafhankelijke raadslid kreeg geen enkele bijval voor haar standpunt. PvdA-fractievoorzitter Chris Vonk sprak zelfs van een 'schandalige motie'. Volgens hem suggereerde deze dat de wethouder moedwillig tegen de belangen van inwoners is ingegaan en daarvan was volgens de PvdA'er zeker geen sprake.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie