Drs. Down! ontroert en spettert in De Meerse

9 december 2017 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Met 'Drs Down' maakt Ivo Niehe zijn debuut als toneelschrijver. Dit filmische muziektheaterstuk vertelt over Lucas. Hij heeft het Syndroom van Down. Kan hij met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen? Deze voorstelling is te zien in de grote zal van De Meerse op woensdag 27 december om 20.15 uur.

Alle clichés en vooroordelen komen aan bod als in een gezin een kind met een syndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastische chirurgie en de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje.

Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt zijn de 'downs' die de hoofdrollen spelen in een eigentijds spektakel met video, live muziek en dance. De boodschap is universeel: kijk bij jongeren met welke verstandelijke beperking dan ook naar wat hij of zij wél kan in plaats van de focus te leggen op de handicap. De grote helden zijn Nando Liebregts (Lucas) en Rutger Messerschmidt (Lucas' vriend Tom) die alleen al door deze rollen te spelen bewijzen dat je met een beperking meer kunt dan veel mensen denken.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie