11 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

---------- Doorgestuurd bericht ----------

Van: Simona van Horssen

Datum: 8 december 2017 om 15:55

Onderwerp: column: Nutteloze cadeaus...

Aan: t.dijkstra@bdu.nl

Hi Ton,

Hier dan, zoals afgesproken op de vrijdag/mailen, de column voor de komende

week/krant.

Nog even en dan start het weekend. Fijne ontspannende dagen voor allen op

de redactie.

Grote Groet, Simona.

simona van horssen *columnist & publicist*

kam. onneslaan 28 1171ag badhoevedorp

tel. 020-6594679 mobiel 06-44139079

e-mail: VrouwSimona@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/vrouwsimona

webpagina: https://grannyhomesite.nl/

columnist in HCnieuws.nl

--

*Ton Dijkstra*

content-regisseur

023 - 555 59 33

06 - 46 29 59 24

Nutteloze cadeaus…

We staan in de startblokken voor de kerstdagen. Onze soms nutteloze cadeaus, gekregen van de reeds vertrokken Sint, zijn hopelijk allemaal via Marktplaats verruild voor nuttige cadeaus dan wel cash geld.

Verheugd maken wij ons op voor weer nieuwe cadeaus, want de drukte in de winkelstraten was er natuurlijk niet voor niks. De economie tiereliert, en voor degenen die dat niet ervaren, die mogen dit jaar rekenen op geschenken verkregen via veel goede doelen die daarvoor in het leven zijn geroepen.

Zo kon ik op 10 december op een trendy market in Amsterdam kekke zelfgehaakte etenswaren aanbieden, om die daar te laten omzetten in echte etenswaren voor de behoeftigen onder ons.

Want in deze dagen speelt er altijd wel op, het toch nog echte warme kerstgevoel uit de boeken van klassieke schrijvers van een paar eeuwen terug. Zo'n gebaar in deze tijd geeft een goed gevoel van weldoener zijn, maar dan wel op een eigentijdse en trendy wijze.

Wie geen zin heeft om dit jaar met z'n ouders, schoonouders, tantes, ooms dan wel irritante nichten dan wel neven onder de boom te zitten, die vliegt er eens lekker uit. Uiteraard lekker ver weg in de zon, en kan zo ook mooi ontsnappen aan het krijgen van eventuele nutteloze cadeaus. De boekingen liepen weer goed vol dit jaar, dus jongens en meisjes niet miepen over vervuiling ja!

Gelukkig kan je er, middels een eigentijdse aflaat, ietsje meer voor uitgeven en dan ergens wat groen laten aanplanten.

Heus voor alles is er een oplossing. Hoewel het compenseren van je vliegreis met bomen al vanuit de wetenschap ontkracht is. Te veel vliegreisjes en te weinig grond voor aanplant bomen staan elkaar in de weg. Plus dat het CO2 opslurpen dat massaal uitgestoten wordt, jaren in beslag neemt.

Wie dit jaar in z'n uppie de kerst viert met een echte kerstboom in huis, zit bij nader inzien minder alleen dan gedacht. Wat blijkt, het wemelt van het ongedierte in zo'n boom, dus sluit vrede met al die kriebelaars en anders, vang ze en nuttig ze als eiwitrijk kerstdiner. U bent dan waanzinnig ecologisch bezig en zeer nuttig.

De ABN jubelt weer dat de economie ook in 2018:' Volle kracht vooruitgaat', en in 2019 wel een klein dipje heeft. Maar banken roeptoeteren wel meer, en hebben bewezen dat ze geen helderzienden zijn.

Mocht men, helaas toch onder de boom nutteloze cadeaus krijgen, niet kniezen maar lief bedanken en

bedenken dat Marktplaats ook in 2018 nog bestaat.

Misschien is veel gedrag hypocriet, maar ach de oorspronkelijke betekenis van dit Griekse woord is: toneelspel.

De eerste die beweert daar niet aan te doen, werpe het eerste nutteloze cadeau!

.VrouwSimona… 8 december 2017

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie