Koploper Zeemacht verslikte zich haast in de Decrotech mannen

11 december 2017 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Zaterdag 9 december speelden de heren van Decrotech in Het Spectrum.

Roald Jansen begon zeer sterk, maar de ongeslagen koploper Zeemacht uit Den Helder had zeker geen moeite om de basket te vinden. De verdedigende druk werd opgevoerd en toen bleek dat Zeemacht daar moeite mee kreeg. Langzaam kwam Hoofddorp beter in de wedstrijd. De inzet was heel goed en de Decrotech mannen gaven weer druk wat men een paar wedstrijden miste. Maar verdedigend had Zeemacht moeite om Hoofddorp af te stoppen, dit gebeurde veel door fouten en zo bleef het een wedstrijd. Zeemacht nam iets de overhand, maar er lagen nog volop kansen voor Decrotech mannen. Ruststand: 30-32.

Zeemacht ging alles switchen, maar de inzet bleef bij de Decrotech mannen en het werd stuivertje wisselen. Halverwege nam Kramer van Zeemacht even het heft in handen, waardoor Zeemacht een klein gaatje sloeg, maar dankzij een driepunter van Rogier Drijver bleef Hoofddorp bij. Nog 10 minuten volhouden en de inzet nog 10% opkrikken. Nick Visser en Rogier Drijver hielden de Decrotech mannen aanvallend bij, maar men had meer moeite om Zeemacht te stoppen die langzaam maar zeker steeds een paar puntjes uitliepen. Een paar "calls" die niet in het Hoofddorps waren en de slimmigheid en ervaring van Zeemacht zorgde voor net dat beetje meer. Deze helft wilde ook de vrije worpen er moeizaam in gaan en liep het geroutineerde Zeemacht uit en weg met de overwinning: 58-69.