Vrijwilligersprijs H&S voor Karin Duwêl

11 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Henk van Ommeren

Halfweg Ieder jaar wordt in de Zoete Inval in Haarlemmerliede wordt de Vrijwilligersprijs van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude uitgereikt. Ook de ZAP speld voor iemand die zich inzet voor het milieu wordt tijdens deze bijeenkomsten uitgereikt.

/

Karin Duwêl ontving de prijs uit handen van wethouder Raymond van Haeften. (Foto: Henk van Ommeren)

Waarschijnlijk werd deze bijeenkomst op 8 december mede door het slechte weer, matig bezocht. Het was de twintigste en de één na de laatste vrijwilligersprijs van deze nog zelfstandige gemeente. In totaal waren er acht personen uit de verschillende dorpskernen genomineerd. Winnaar over 2017 werd Karin Duwêl. Zij is al ruim veertig jaar vrijwilligster bij de Adalbertuskerk, de Adalbertusschool en de musicalschool LaLaLou in Spaarndam. Zij was overdonderd door de uitverkiezing: "Er zijn zo veel andere mensen die veel vrijwilligerswerk doen. Ik vind het een hele eer dat ik deze prijs heb gewonnen."

De ZAP (Zwerf Afval Pakkers) speld was dit jaar voor de kinderburgemeester Nikki Koot uit Halfweg. Vanaf haar verkiezing als burgemeester zet zij zich in voor de bestrijding van zwerfafval en hondenpoep. Inmiddels heeft zij daarvoor al gesprekken gehad en afspraken gemaakt met de gemeenteraad en de verantwoordelijke wethouder Bob Graal. Met gepaste trots overhandigde Van Haeften de speld en oorkonde aan Nikki.

In de Haarlemmermeer is een digitaal platform voor vrijwilligers. Op deze site "Haarlemmermeer voor elkaar", een initiatief van Meerwaarde in samenwerking met de gemeente, kunnen vraag en aanbod op gebied van vrijwilligers werk bij elkaar komen. Vooruitlopend op de fusie van de Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude werd het werkgebied van dit platform opgesteld voor de laatste gemeente. Wethouder Van Haeften stelde de site officieel in gebruik voor zijn gemeente. Dit gebeurde door het toevoegen van de postcodes uit deze gemeente.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie