Ook Triaz geen partij voor KIOS

11 december 2017 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP In de Amsterdamse Pijp wonnen de Vennepse korfballers opnieuw een wedstrijd. Ze zijn deze zaalcompetitie nog steeds ongeslagen. Vraag is zelfs wie hen nog gaat verslaan. Zelfverzekerd startte men zaterdagmiddag aan de vijfde zaalwedstrijd. Met speels gemak werd in tien minuten tijd uitgelopen naar een 7-0 voorsprong. Opnieuw viel het grote aantal bal onderscheppingen in de verdediging op. Omdat het tempo niet al te hoog lag en de scherpte ook wat terugviel, kon Triaz zich toch nog een beetje in de wedstrijd spelen. Bij rust was het 8-13, al wel een flinke marge, mede dankzij het sterke optreden van Ilse Landman (3x) en Simone Heemstra (3x). Coach Marc Krook heeft zijn ploeg in de rust vast voorgehouden dat het verschil makkelijk groter had kunnen zijn. Toch was het Triaz dat na rust eerst nog iets van de wedstrijd te willen maken. In ieder geval maakten ze het KIOS aan het begin nog even lastig, of maakte KIOS het zichzelf lastig? Triaz lukte het vervolgens pas weer na twintig minuten (!) in de tweede helft hun negende doelpunt te maken. KIOS stond toen inmiddels op drieëntwintig. En KIOS gaf vanaf dat moment ook nog eens gas. Het was Rick Blom die mogelijkheden zag om de dertig doelpunten te halen. In de laatste minuut wist hij door nog tweemaal te scoren de 12 - 30 eindstand op het scorebord te krijgen. Zaterdag (18.45 uur Estafette) komt Ventura Sport. In het begin leek dit een concurrent. Afgelopen weekend verloren ze verrassend van Gemini.

(Ilse Landman 5x, Simone Heemstra 5x, Stephan Janszen 5x, Rick Blom 6x, Rico Landman 3x, Jeroen Vos 3x, Bo van Tol 1x, Daan Landman 1x en Anouk Harting 1x)