Petitie parkeeroverlast NS station

12 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Henk van Ommeren

HALFWEG Al geruime tijd klagen bewoners uit de omgeving van het NS station Halfweg/Zwanenburg over de parkeeroverlast. Op maandag 11 december overhandigde een delegatie van deze bewoners een petitie aan wethouder Bob Graal van de Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Het NS station ligt gunstig voor reizigers naar het centrum van Amsterdam en Haarlem en naar Schiphol. Hier zijn immers de parkeerkosten extreem hoog, terwijl in Halfweg er geen kosten aan verbonden zijn. De parkeer problemen ontstaan dus door het succes van het station. Soms gaat het zelfs zo ver dat men op particulier terrein wil parkeren.

Twee bewoners uit de omgeving hebben besloten om petitie aan te bieden aan de verantwoordelijk wethouder. In totaal verzamelden zij 112 handtekeningen. Een van de initiatiefnemers Eric van Walsteyn: "Wij zijn geschrokken van de reacties. Iedereen die thuis was tekende de petitie. Alleen bij sommige mensen zit de emotie heel hoog. Wij hoorden zelfs reacties van het leksteken van banden en het ingooien van autoruiten.".

Mede initiatiefnemer Theo van Schagen: "Opvallend is dat de problemen vooral op dinsdag en donderdag zijn. Maar ook de mandag wordt steeds vaker een probleem. Regelmatig zien wij mensen die met koffers naar de trein lopen. De auto blijft dan drie weken staan. Ook zien wij veel auto's met buitenlandse kentekens volgens ons piloten die in Droomparken verblijven."

Wethouder Bob Graal gaf aan dat er in de gemeente al overleg is geweest: "De raadscommissie vindt ook dat wij er iets aan moeten doen. Het probleem is alleen dat er geen parkeerverbod is. Dit houdt in dat er een risico is dat het probleem alleen maar verschuift. Bovendien moeten wij rekening houden met de effecten van Sugar City."

De initiatiefnemers hebben begrip voor de positie van de gemeente: "Het is echter vooral belangrijk dat er een goede communicatie is met de bewoners over waarmee de gemeente bezig is."

FOTO: Eric van Walsteyn en Theo van Schagen overhandigen de petitie aan de wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie