Verwendag oncologie Centrum Spaarne Gasthuis

14 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Spaarne Gasthuis en Adamas Inloophuis organiseren donderdag 21 december een grote verwendag voor alle patiënten en naasten van het Oncologie Centrum van het Spaarne Gasthuis. Josselyn Oldewarris, afdelingshoofd Oncologie Centrum: "Onze patiënten zitten of middenin een nare periode of hebben dit net achter de rug. Zo vlak voor de feestdagen willen we hen graag een mooi moment aanbieden."

Nazorg bij kanker Eén op drie mensen wordt geconfronteerd met kanker. Behalve het medische traject, hebben ook de niet-medische aspecten van kanker grote impact. Toch is de drempel om hulp te zoeken hoog en is er niet altijd voldoende aandacht voor psychosociale problematiek. Het Spaarne Gasthuis heeft deze problematiek onderkend en is in 2014 een samenwerking met het Adamas Inloophuis aangegaan.

Verwendag Samen met de Stichting Vrienden van het Spaarne Gasthuis, zorgverleners van het Oncologie Centrum en vrijwilligers van het Adamas Inloophuis wordt deze verwendag mogelijk gemaakt. "We verwachten op die dag zo'n 150-200 patiënten en hun naasten. Ook wordt op de verwendag de eerste embracedoek uitgereikt. Een omslagdoek die vrouwen om kunnen slaan bij onderzoeken waar zij hun bovenlijf moeten ontbloten. Zo voelen ze zich hopelijk minder kwetsbaar," aldus Oldewarris.

Even ontspannen "Hoe heerlijk is het om even niet aan je ziekte kanker of die van je partner te hoeven denken. Maar gewoon om even verwend te worden, om even te mogen ontspannen" zegt Annelies Osinga, coördinator Adamas Inloophuis. Tussen 9 en 16 uur kunnen patiënten en naasten genieten van onder andre een make-up/ kleur advies, een heerlijke handmassage met eventueel mooi gelakte nagels, een piano of keyboard waar gasten zelf op kunnen spelen. Ook is er een kraam met koek en zopie aanwezig en natuurlijk gezellige (kerst)muziek. De gasten krijgen een leuke attentie mee ter herinnering aan deze gezellige verwendag.

Over Oncologie Centrum Spaarne Gasthuis Snel, zo dichtbij mogelijk, maar soms, als dat beter, iets verder weg. Vanuit die gedachte is de zorg bij kanker samengebracht op 1 plek: in het Oncologie Centrum in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp. Naast optimale zorg voor patiënten met kanker en mensen in de directe omgeving van de patiënt richt het centrum zich ook op samenwerking, zowel binnen als buiten het ziekenhuis - zoals met het Adamas Inloophuis. In het Oncologie Centrum werken alle gespecialiseerde zorgverleners in teamverband. Iedereen is goed op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van oncologie.

Over het Adamas Inloophuis Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht om weer in hun kracht te staan. Door informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 6.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300,000 nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie