'Achterstand in huisvesten statushouders in 2018 voorbij'

14 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De gemeente verwacht dat de achterstand in het huisvesten van zogeheten statushouders volgend jaar is ingelopen. Dat zei wethouder Tom Horn van Wonen donderdag tijdens een gesprek met de pers. Het huisvesten van statushouders is onderdeel van prestatieafspraken die de gemeente recent heeft gemaakt met woningcorporaties.

Volgens Horn is er aan het eind van dit jaar nog een achterstand van 125 statushouders. De rijksoverheid heeft de gemeente opgedragen in de eerste helft van het nieuwe jaar 110 statushouders onderdak te geven. Vermoedelijk komen daar in de tweede helft van 2018 nog eens 90 vluchtelingen met een verblijfsstatus bij. Wethouder Horn heeft er alle vertrouwen in dat met alle plannen de achterstand in de loop van volgend jaar kan zijn weggewerkt.

Het huisvesten van statushouders verliep de afgelopen jaren uiterst moeizaam in Haarlemmermeer. Begin dit jaar kende de gemeente nog een achterstand van 264 statushouders. Het college kwam met allerlei plannen om die achterstand in te lopen.

Zo werd een pand aangekocht aan de Etta Palmstraat in Hoofddorp waar voor een deel statushouders zijn ondergebracht. Ook zijn oude kantoorpanden aan de Lutulistraat en Binnenweg geschikt gemaakt voor appartementen, voor een deel ook voor statushouders. Ook komen er in het Lincolnpark 200 tijdelijke woningen, waarvan de helft voor vluchtelingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie