Restaurant in Oude Raadhuis mag tot 's avonds elf uur open

14 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Als de plannen voor een restaurant in het Oude Raadhuis in Hoofddorp doorgaan, krijgt het horecabedrijf een vergunning om tot elf uur 's avonds open te blijven. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vastgelegd in het bestemmingsplan. Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening meldde dat donderdag tijdens het wekelijkse persgesprek.

Restaurants krijgen doorgaans toestemming om tot middernacht open te blijven. Dat de sluitingstijd in het Oude Raadhuis met een uur wordt vervroegd, is een tegemoetkoming aan de omwonenden van het gebouw. Die waren vooral bang voor geluidsoverlast, omdat er bij het restaurant vermoedelijk ook een terras komt.

Buurtbewoners zijn ook bang voor parkeeroverlast, maar volgens wethouder Elzakalai is daar geen reden voor. Bij het Oude Raadhuis zelf en aan de overkant bij het Polderhuis is er volgens hem voldoende parkeergelegenheid.

Het college heeft besloten de bestemming van het Oude Raadhuis te verruimen om het historische gebouw beter te benutten. Volgens kenners zou het pand uitstekend kunnen worden gebruikt als restaurant of grand café. Daarom heeft het pand nu een horecabestemming gekregen. Volgens Elzakalai worden op dit moment al verkennende gesprekken gevoerd met mogelijke exploitanten.

Als een horeca-ondernemer het Oude Raadhuis gaat exploiteren, zit de horecataak van het Cultuurgebouw in het pand erop. Het culturele gebruik van de eerste verdieping met theater- en filmvoorstellingen blijft overigens gegarandeerd.

Wethouder Elzakalai zei dat het nog niet vaststaat dat er daadwerkelijk een restaurant komt. Het is mogelijk dat zich een kantoor vestigt op de begane grond. Ook dat wordt in het nieuwe bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie