'Winkelcentrum Zwanenburg vergeten bij strooirondes'

15 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP In winkelcentrum De Kom in Zwanenburg is afgelopen week tijdens de sneeuwperiode helemaal niet gestrooid. Winkeliers hebben daarover geklaagd bij fractievoorzitter Hans Spijker van Een Haarlemmermeer. Die stelde er donderdagavond een vraag over tijdens de Vragensessie in de gemeenteraad.

Volgens Spijker was het voor bezoekers van het winkelcentrum soms heel gevaarlijk om te fietsen of uit hun auto te stoppen. "Je kunt zo je nek breken." Het raadslid zei dat er ook geen zand- of zoutkist in de buurt te vinden was.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water moest het antwoord op de vraag schuldig blijven. "Het lijkt me heel gek dat er niet in Zwanenburg wordt gestrooid en in alle andere kernen wel." De wethouder beloofde na te gaan wat er precies is fout gegaan.

CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee had een melding gehad van een inwoner die op de website van de gemeente een lijst met lokaties waar zoutkisten staan. Op zo'n bewuste lokatie was echter geen kist met strooizout te bekennen.

Wethouder Steffens kon ook hier geen opheldering over geven. "Ik neem toch niet aan dat die kisten stiekem worden verplaatst." De wethouder zei de lijst nog eens na te laten lopen om te kijken of de zoutkisten daar nog wel aanwezig zijn.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie