VVD blijft zich ergeren aan rommelige brengparkjes

18 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER Afgelopen zaterdagmiddag zo rond vier uur, een willekeurig brengparkje in Hoofddorp. We constateren dat de glascontainer vol zit en dat er ongeveer 20 lege flessen op de grond staan. Voor de VVD een doorn in het oog. Nu komt dit onderwerp elk jaar wel een keer terug maar voor woordvoerder Rob Koster ligt het nu toch even anders.

"Kijk, we weten allemaal dat er in december en de eerste week van januari meer glas de afvalcontainer ingaat dan in de maanden daarvoor. Glas is ten opzichte van papier en plastic ook veel gevaarlijker omdat er met glas veel meer kan gebeuren. Dus is het zaak om hier alert op te zijn. We hebben absoluut begrip voor het feit dat een container vol kan zijn maar in de Kerstperiode moet men hier alerter op zijn. Vorige week zondag en maandag werden we bovendien verrast door een dikke laag sneeuw en dan zijn dit soort situaties nog veel gevaarlijker en dan laat ik het vuurwerk seizoen nog even buiten beschouwing"

Komende donderdag wil de VVD hierover actualiteit vragen stellen want voor de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn, wat de VVD betreft extra maatregelen nodig. Gewoon vaker legen is het devies. Juist omdat dit probleem hardnekkig is, wil de VVD verder een sessie aanvragen om in het eerste kwartaal van 2018 te bespreken hoe we dit soort rommelige praktijken tot een minimum kunnen beperken. Koster zegt hierover: "Het bijzondere is eigenlijk dat we heel succesvol zijn in het scheiden van afval via deze brengparkjes. Dan is de gemeente verplicht om er alles aan te doen om een systeem te vinden om de bakken tijdig te legen en om overlast te voorkomen. Het is toch in het belang van alle inwoners dat wij een schoon, heel en veilige omgeving krijgen en houden."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie