Tweede selectie toernooi Judo in Nieuw-Vennep

18 december 2017 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Afgelopen zondag weekend werd het tweede Judo selectietoernooi -18 jaar gehouden in Nieuw-Vennep. De Alkmaarse judoka Dylan van der Kolk wist het eerste toernooi een maand geleden al te winnen in de gewichtsklasse -60 kilogram.29

Dylan liep met grote gemak door de voorrondes heen. Op rij werd er gewonnen van Lucas van de Velden, Stan Heg en Marick Pereboom. In de halve finale moest Dylan echt aan de bak. Hier wachtte één van de twee grootste councurrenten voor Dylan. Jurrien Kugel uit Noord-Nederland. Het werd ook een finale waar alles bij gebeurde. Dylan was de zwaar aanvallende fysieke judoka, waarbij Kugel net steeds een antwoord op had. Halverwege de pot maakt Kugel een twijvelachtig verboden handeling, wel of geen diswalificaite. Na bekijken van de video beelden mocht Kugel door. Hierna scoorde Dylan tot 2 x toe bijna een punt, Kugel kon er ter nauwernood uitdraaien, weer terug kijken van video beelden. Hierna maakte Kugel een aanval, waarbij gedacht werd dat Dylan op zijn hoofd weg draaide. Dit is ook niet toegestaan, weer video beelden. Dit bleek dus niet zo te zijn. Weer judoen, maar nog steeds 0-0. Hierna scoorde Dylan een wazari buiten de mat na een doorgaande beweging. En wat eigenlijk nooit zo vaak gebeurt tijdens een wedstrijd, weer terug zien van video beelden. Score van Dylan ook weer teruggedraaid. Om de mat liep het vol, de wedstrijd werd Golden Scoren en een geweldig gevecht.

Uiteindelijk trok Dylan aan het langste eind en wist de morote-seoi-nage (schouderworp) van Kugel over te nemen en scoorde de verdiende wazari, dus Finale. In de Finale trof hij zijn tweede grote concurrent Bart Weling uit Limburg. Vorig toernooi versloeg Dylan Bart Weling in de halve finale, nu wist Dylan halverwege de wedstrijd een wazari te scoren en won hiermee nu 2 van de 3 meetmomenten. Dylan is nu al zeker om in 2018 in Europa te gaan vechten. Hij kan met een gerust hard na de kerst in Italie op trainingskamp. Zijn teammaatjes van Judoclub Tom van der Kolk deden het in de 66 kg ook goed. Jonathan Houkes (neefje van wereld kampioen Ruben Houkes) kwam in de halve finale te staan tegen Perry de Boer ook judoka van Tom van der Kolk. Jonathan wist de onderling wedstrijd van Perry te winnen en bereikte de finale. Vorig toernooi werd Jonathan al derde, dus ook hij maakt grote stappen richting Europa. In de finale had Jonathan echt pech. Hij scoorde ipon, door de snelheid kwam hij in een houtgreep terecht. Hij dacht dus dat hij gewonnen had en ontspannde zich. Helaas werd het vol punt terug gedraaid in en half punt en doordat hij in een houtgreep lag, wist hij hier niet meer uit te komen en verloor lullig hierdoor de finale. Perry Boer werd vijfde in dit gewicht. En een dag eerder werd bij de meisjes talent Fleur Sinnema ook kampioen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie