DORPSDIENDER

18 december 2017 om 00:00 Sport

Donkere dagen.

Het einde van het jaar nadert. We zitten midden in de donkere dagen met ideale omstandigheden voor het dievengilde. "Dus extra oppassen geblazen", waarschuwt Ben Haspels. Hoewel al een paar jaar 'gewoon burger', kan hij het niet laten mensen te wijzen op het gevaar van nalatigheid. Met name waar het doelmatige beveiliging van de woning betreft. Hij noemt een paar situaties die hij zelf geregeld tegenkomt, zoals de tuindeur half open, sleutel in de deur, 's avonds nergens verlichting.

In deze periode wordt er door de politie gesurveilleerd in het kader van het zogeheten Donkere Dagen Offensief, kortweg DDO. Dat gebeurt in het bijzonder bij winkels, rond openings- en sluitingstijd. Verdachte personen worden in de gaten gehouden, winkeliers gewaarschuwd.

Een onderwerp dat hierop aansluit is het belang van aangifte doen. De politie wil na een inbraak graag uw verhaal horen, maar ook bij vergrijpen als diefstal, zakkenrollerij en bij misbruik van persoonsgegevens. Sinds mei vorig jaar kan dat in Nieuw-Vennep gebeuren via een 3D-loket in een halletje op het politiebureau. Middels een scherm met een driedimensionaal beeld maakt de bezoeker contact met een politiemedewerker die op een centrale locatie zit. Deze kan vanuit die positie meerdere bureaus bedienen.

Aangeraden wordt eerst contact te maken via telefoonnummer 0900 8844. Dan wordt bekeken of de aangifte mogelijk per telefoon kan worden behandeld of via Internet. Is dat niet het geval wordt verwezen naar de 3D-aangifte.

Hoewel hiermee de mogelijkheden van aangifte zijn verruimd, heeft onze oud-politieman zijn bedenkingen. "Volgens mij is het prettiger om in zo'n situatie op het bureau een persoonlijk contact te hebben. Maar dat is mijn idee hoor."

Geertje Bos.

Wilt u reageren of heeft u zelf nog herinneringen aan de Vennepse oud-politieman? Mail dan naar geertjemm@xs4all.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie