KIOS blijft aan winnende hand

18 december 2017 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Afgelopen zaterdag heeft ook Ventura Sport (Strijen) kennisgemaakt met de kampioensaspiraties van de korfballers uit Nieuw-Vennep. Eerder op de dag had de nummer 2, Madjoe (Rijnsburg), gewonnen van de nummer 3, Luno (Linschoten), en was daarmee weer in punten gelijk gekomen met KIOS. Winst van KIOS betekende weer het innemen van de ongeslagen koppositie.

Ventura Sport leek niet naar Nieuw-Vennep gekomen te zijn om de wedstrijd weg te geven. Ze namen in de eerste zeven minuten tot driemaal toe brutaal een voorsprong. KIOS had veel kansen, maar weinig geluk. Het duurde tot de 21ste minuut tot KIOS op een driepunten voorsprong wist te komen. Het was ook meteen de mooiste aanval tot dan toe. Jeroen Vos wist een combinatie van alle aanvallers doeltreffend af te ronden. Daarna vond men de korf makkelijker en leek Ventura Sport ook geen tegenstand meer te kunnen bieden. De ruststand was 14 - 6. Ook in het begin van de tweede helft moest KIOS weer even op gang komen. De aanvallen verliepen wat moeizaam, het vizier stond niet helemaal op scherp. Verdedigend stond het als een huis. Ventura Sport wist in de hele tweede helft uiteindelijk maar tweemaal te scoren. KIOS was halverwege de tweede helft weer op stoom gekomen en verdubbelde het aantal doelpunten nog eens. Tot vijf minuten voor tijd, toen viel de productie weer stil. De goed leidende scheidsrechter George Lamars floot bij 28 - 6 voor het einde.

KIOS blijft dus ongeslagen met 2 punten voorsprong op de nummer 2 Madjoe. Luno volgt inmiddels op 5 punten achterstand op de derde plaats. Op 6 januari zal KIOS tegen het puntloze Thor uit Harmelen de competitie voortzetten.

(doelpunten: Bo van Tol (2x), Ilse Landman (1x) Simone Heemstra (1x), Stephan Janszen (6x), Jeroen Vos (4x), Rick Blom (4x), Rico Landman (7x) en Anouk Harting (3x).