Hoofddorper lanceert eerste eigen cd

18 december 2017 om 00:00 Activiteiten

Blues en jazz met Dave Warmerdam Band

HOOFDDORP Hij trad met Robbert Fossen op in Memphis. Hij is uitgenodigd door Bobby Whitlock om met hem te komen spelen. En sinds dit voorjaar heeft hij zijn eigen band: de Dave Warmerdam Band. Eind december volgt een nieuw muzikaal hoogtepunt voor de nu 17-jarige Hoofddorper: de presentatie van zijn eerste eigen cd vol eigentijdse blues en jazz.

Trots, om niet te zeggen: heel trots. Dat is het muzikaal talent Dave Warmerdam uit Hoofddorp. Want na jaren van pionieren, luisteren en leren, optredens in binnen- en buitenland is hij er dan: de release van de eerste eigen cd, opgenomen met zijn eigen Dave Warmerdam Band. Een cd met een inventieve mix van stijlen, met blues en ietwat jazzy invloeden als basis waarbij Dave en de andere vijf leden van de band zich hebben laten inspireren door onder meer Otis Spann en Pinetop Perkins uit de blueshoek en voor de jazz door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry. "We zijn allemaal grote liefhebbers van blues, jazz en fusion", aldus Dave, "dus was het niet meer dan logisch om samen een band te vormen en als groep op zoek te gaan naar een eigen sound die ook jongeren zal aanspreken. Die hebben we duidelijk gevonden."

Die 'we' zijn Lars Hoogland die hij nog kent van een andere (blues)band. Op zijn school, het aan Codarts in Rotterdam gelieerde Havo en VWO voor muziek en dans, vond hij gitarist, Anne-Luke van As die zich duidelijk hoorbaar heeft laten beïnvloeden door Stevie Ray Vaughan. Gitarist Sonny Ray van den Berg heeft een heel andere stijl, en de twee vullen elkaar naadloos aan. Drummer Rick Van de Voort volgt dezelfde opleiding als Dave, evenals saxofonist Daan Roosenbrand.Samen vormen ze de Dave Warmerdam Band die onder meer te horen was tijdens het laatst gehouden Concours Hippique en die op 29 en 30 december de eerste eigen cd presenteert. Dat doen ze samen met Robbert Fossen. De muzikant stond in 1987 voor het eerst op het podium in de Haarlemse Jazz Club en heeft inmiddels al zes cd's uitgebracht. Hij lanceert nu de eerste cd met de nieuwe band. Voor beide muzikale vrienden wordt het dus een release-party.

Op vrijdag 29 december in Muziekcentrum The Box in Katwijk aan de Valkenburgseweg 50-A.

Op zaterdag 30 december in de Haarlemse Blues Club, Circus Hakim aan de Korte Verspronckweg 7. Op beide avonden start concert 20.30 uur, zaal open 19.45 uur.

Entree: € 12,50. Kaarten reserveren (sterk aanbevolen) kan via www.fossenevents.com/evenementen.

Voor meer informatie: (06) 44 20 06 59.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie