Inloopbijeenkomst IKC

19 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Henk van Ommeren

HALFWEG Nu het ontwerpbestemmingsplan ter visie ligt, lijkt het IKC (Integraal Kind Centrum) in Halfweg dichtbij gekomen. Ter informatie van de bewoners was er een inloopbijeenkomst georganiseerd, die slechts matig werd bezocht.

Al geruime tijd zijn er discussies over de nieuwbouw van een Brede School in Halfweg. Inmiddels zijn de plannen omgedoopt tot Integraal Kind Centrum. In deze nieuwbouw zullen alle drie de basisscholen uit Halfweg ondergebracht worden. De discussie gaat niet zo zeer om dit centrum op zich. De locatie, het Margrietplantsoen in Halfweg, lijkt voor bewoners uit die omgeving het struikelpunt. Ook de parkeerproblematiek is volgens hun een ernstig probleem.

Het ontwerpbestemmingsplan is, nadat de gemeenteraad akkoord is gegaan, ter visie gelegd. Belanghebbenden kunnen tot 4 januari hun zienswijze indienen. Om de bewoners zo goed mogelijk te informeren werd op maandag 18 december een inloopbijeenkomst georganiseerd. Hier kon men zien hoe het bestemmingsplan er precies uit komt te zien. Slechts 10 voornamelijk omwonenden kwamen een kijkje nemen. In een eerdere fase zijn bewoners al via werkgroepen betrokken bij de inrichting van het terrein. Het belangrijkste knelpunt blijft de locatie en de verkeersafhandeling. Jammer genoeg heeft de gemeente de plannen over de herinrichting van de Oranje Nassaustraat losgekoppeld van dit plan. En juist de oplossing voor de parkeerproblematiek ligt vooral in de Oranje Nassaustraat omdat in het omliggende gebied weinig ruimte beschikbaar is.

De Dorpsraad Zwanenburg/Halfweg had zich op het standpunt gesteld dat de gemeente over dit centrum in overleg zou moeten gaan met de gemeente Haarlemmermeer. Dit omdat er ook in Zwanenburg plannen zijn voor de inrichting van een Brede School. Inmiddels is gebleken dat deze gemeente er vanuit gaat dat er in Zwanenburg twee Brede Scholen moeten komen en één school voor beide dorpen niet haalbaar is. (Bron: Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude)

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie