Dik Trom Award voor jubilerend GIG Haarlemmermeer

19 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Locoburgemeester Derk Reneman heeft het afgelopen weekend de Dik Trom Award uitgereikt aan het bestuur van stichting GIG Haarlemmermeer. De uitreiking vond plaats voorafgaand aan een benefietshow in Schouwburg De Meerse.

GIG Haarlemmermeer biedt al tien jaar achtereen kinderen en jongeren de kans hun talent te vertonen voor een groot publiek en doneren vervolgens de opbrengst van de kaartverkoop en individuele donaties, zonder aftrek van enige kosten, aan lokale goede doelen. In dit geval gaat het om Hospice Bardo en Adamas Inloophuis.

Een fantastische prestatie, aldus Reneman die GIG Haarlemmermeer met de Dik Trom Award bedankte voor tien jaar buitengewone inzet voor de Haarlemmermeerse samenleving.

De Dik Trom Award is een onderscheiding voor jongeren uit Haarlemmermeer die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen, de buurt of een goed doel. De Dik Trom Award is vernoemd naar de hoofdpersoon uit de beroemde boeken van Joh. C. Kieviet en waarin Dik Trom regelmatig omschreven wordt als 'een bijzonder kind'.

Het benefietconcert leverde dit jaar 8.453,11 euro op voor de twee goede doelen. Een recordbedrag, na een opbrengst van ruim 7.000 euro in 2016.

In een eerste reactie liet René Cox, voorzitter van Stichting GIG Haarlemmermeer, weten totaal verrast te zijn. Over de opbrengst en over het mogen ontvangen van de Dik Trom Award.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie