VVD blijft zich ergeren aan overvolle brengparkjes

19 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De VVD blijft zich ergeren aan brengparkjes met containers die zoveel vol zitten dat mensen hun glas of ander afval er gewoon naast dumpen. Raadslid Rob Koster maakte afgelopen weekend een foto die boekdelen spreekt. Zijn fractie wil het probleem komende donderdag tijdens de laatste vergadering van het jaar aan de orde stellen.

Koster vroeg in het verleden al vaker aandacht voor overvolle brengparkjes. "We weten allemaal dat er in december en de eerste week van januari meer glas de afvalcontainer ingaat dan in de maanden daarvoor. Glas is ten opzichte van papier en plastic ook veel gevaarlijker omdat er met glas veel meer kan gebeuren. Dus is het zaak om hier alert op te zijn.

"We hebben absoluut begrip voor het feit dat een container vol kan zijn maar in de kerstperiode moet men hier alerter op zijn. Vorige week werden we bovendien verrast door een dikke laag sneeuw en dan zijn dit soort situaties nog veel gevaarlijker en dan laat ik het vuurwerkseizoen nog buiten beschouwing."

Wat de VVD betreft moeten er extra maatregelen worden getroffen. De containers vaker legen lijkt de oplossing. De VVD-fractie wil begin volgend jaar met de andere partijen in de raad bespreken wat er kan gebeuren om de uitpuilende vuilcontainers tegen de gaan.

Raadslid Koster: "Het bijzondere is eigenlijk dat we heel succesvol zijn in het scheiden van afval via deze brengparkjes. Dan is de gemeente verplicht om er alles aan te doen om een systeem te vinden om de bakken tijdig te legen en om overlast te voorkomen. Het is toch in het belang van alle inwoners dat wij een schoon, heel en veilige omgeving krijgen en houden."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie