Fanny Blankers-Koenlaan wordt opnieuw ingericht

22 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De Fanny Blankers-Koenlaan in de wijk Floriande in Hoofddorp, waar sinds 10 december snelbussen rijden, wordt volgend jaar opnieuw ingericht. Dat heeft wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer donderdag gezegd tijdens de raadsvergadering.

De wethouder had de raad toegezegd om nog voor kerst met de uitkomst van een onderzoek te komen naar de verkeersveiligheid op de Fanny Blankers-Koenlaan. Veel buurtbewoners maakten zich ernstige zorgen over die veiligheid door het besluit om ook een bus door de straat te laten lopen. Volgens de critici is de straat daar helemaal niet op berekend.

VVD-raadslid Beryl van Straten zei van bewoners te hebben begrepen dat ze zelf ook snelheidsmetingen hebben uitgevoerd. Zij vroeg aan de wethouder hoe het stond met het onderzoek van de gemeente.

Reneman zei daarop dat is gebleken dat er te hard wordt gereden op de Fanny Blankers-Koenlaan. Volgens hem wordt niet de maximumsnelheid overschreden, maar is de snelheid van auto's wel te hard om de veiligheid van de verkeersdeelnemers te garanderen. Daarom wordt de straat heringericht. "Nietsdoen is geen optie."

De wethouder zegde toe in januari met een plan van aanpak te komen voor de straat. Hij wil de vereiste kosten voor de operatie regelen in de komende voorjaarsrapportage.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie