Afbeelding
Archief BDU Media

Extra ronde om glascontainers voor Kerst te legen

22 december 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Meerlanden houdt nog voor de Kerstdagen een extra ronde door de gemeente om alle glascontainers te legen. Vlak na Kerst volgt dan de reguliere inzamelronde. Dat heeft wethouder John Nederstigt donderdag tijdens de raadsvergadering geantwoord na mondelinge vragen van VVD-raadslid Rob Koster.

Koster stelde vast dat in aanloop naar de kerstdagen al veel containers overvol zitten. Hij had een foto gemaakt van flessen naast de glascontainer in zijn eigen wijk. De gemeenteraad heeft afgesproken er volgend jaar een aparte sessie over te houden. Mogelijk is het nodig om extra containers te plaatsen.

D66-raadslid Denise Abbas vond alle ophef maar onzin. Volgens haar dienen inwoners die hun glas komen dumpen die flessen gewoon in de auto laten als blijkt dat de container vol zit. Nog beter is het om die flessen gewoon weer mee naar huis te nemen en later weg te gooien, aldus Abbas.

Volgens haar is de capaciteit van de glascontainers afgestemd op gemiddeld gebruik. Het raadslid noemde het onverstandig om in een piekperiode rond de feestdagen opeens extra containers bij te plaatsen.

HAP-fractievoorzitter Johan Rip maakte nog een heel ander punt. Hij stelde vast dat als de glascontainer in de wijk van collega Koster onvoldoende is voor alle genuttigde flessen er duidelijk veel mensen moeten wonen met een drankprobleem.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie