JJ Cale undercover & The Juke Joints

25 december 2017 om 00:00 Activiteiten

5 en 7 januari live in The Shack

Het nieuwe jaar start The Shack met een ongelofelijk mooie undercoveravond, dit wordt er weer een om in te lijsten!

Vrijdag 5 januari, een eerbetoon aan JJ Cale! Een wel hele toffe band, bestaande uit professionele muzikanten uit o.a. De Staat en Typhoon, brengt een ode aan een groot artiest!

J.J. Cale is een muzikant die onder collega muzikanten in hoog aanzien staat, maar voor het grote publiek blijft hij een onbekende naam. Terwijl menigeen een album in de kast heeft staan met daarop een nummer van zijn hand. Zo vertolkten o.a. de populaire southern rockers Lynyrd Skynyrd met de nodige bravoure Call Me The Breeze en I Got The Same Old Blues, terwijl Eric Clapton met After Midnight en Cocaine hits scoorde. Zijn songs zijn daarnaast ook opgenomen door o.a. Johnny Cash, The Band Santana. Ondanks dus zijn bescheiden bekendheid heeft hij een enorme invloed gehad op de geschiedenis van de popmuziek, en was hij daarnaast de bekendste vertolker van de Tulsa Sound. Voor bewonderaar en gitarist Vedran Mircetic (De Staat) voldoende reden om een J.J. Cale Tribute op te richten. Hij verzamelde een uitgelezen gezelschap muzikanten om zich heen. Sebas van Olst (bas, Typhoon), Matthijs Stronks (toetsen, Donnerwetter), drummer Mike Visser (ex-Donnerwetter), gitarist Stef Woestenenk (Moonyard) en zanger Erik Hagelstein (Cry me a River, Joe Cocker Tribute) hapten onmiddellijk toe. Samen zijn ze trots om de nalatenschap van J.J. Cale in leven te houden. De band brengt een indrukwekkende selectie van het rijke oeuvre van de meester.

Een absolute aanrader voor de liefhebbers van live-muziek; wordt echt een hele bijzondere avond waarin de vele juweeltjes van JJ Cale voorbij komen, gebracht door topmuzikanten!

Zondag 7 januari: The Juke Joints. een zondag om je adrenalinegehalte op een ongekend hoog peil

te brengen met de Zeeuwse Juke Joints op het Shack-podium. The Juke Joints zijn ongetwijfeld een van de succesvolste blues bands in Nederland. De mannen staan garant voor 'n high energy show, een fullpower mix van Rockabilly, Rock 'n Roll, Blues, Zydeco. Een van de meest energieke Rock-Rollin' Bluesbands. De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 Dutch Blues Foundation Award for 'Best Dutch Blues Band' zetten nu al inmiddels 34 (!) jaar de internationale podia in vuur en vlam De mannen van The Juke Joints stonden op vele festivals in o.a. Spanje, Noorwegen, Zwitserland, Ierland en natuurlijk in Nederland. De band bestaat uit: Peter Kempe: lead vocals/drums/mandoline/acoustic guitar,Michel "Boogie Mike" Staat: guitar, Sonny Boy vd Broek: harmonica/vocals/accordeonDerk Korpershoek: bass/vocals

The Shack is vrijdag 5 januari open om 20.00. JJ Cale undercover begint rond 21.00, entree is 10,00. Zondag 7 januari open om 15.00 uur Juke Joints beginnen om 16.00 uur entree 10,00

Voor alle info en openingsdagen/tijden ga je naar www.the-shack.info

Adres: The Shack, Schipholdijk 253b, 1438 AC Oude Meer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie