Anneke van der Veer moet flink geldbedrag terugbetalen

4 januari 2018 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Raadslid Anneke van der Veer moet een bedrag van 118.500 euro terugbetalen aan modeketen Benetton. Dat heeft de rechtbank in Haarlem in oktober beslist. Daarnaast is er beslag gelegd op haar woning en zijn haar ondernemingen failliet verklaard.

Het AD bracht dit nieuws afgelopen dinsdag als eerste naar buiten. De krant baseert zich op het verslag van advocaat Van Ewijk, die als curator onderzoek deed naar het faillissement van een bedrijf waarmee Van der Veer in 2015 zaken deed. De transactie bleek echter onderdeel van een internationale fraudezaak, waarvan Benetton het slachtoffer werd.

Anneke van der Veer bevestigt de uitspraak van de rechter, maar volgens haar belicht het artikel in het AD slechts één kant van het verhaal. "De realiteit is dat ik door deze affaire inmiddels drie ton achterop ben geraakt. Het is afschuwelijk allemaal."

Nadat de internationale fraudezaak in de openbaarheid kwam in het voorjaar van 2016 gaf Van der Veer een verklaring uit waarin stond dat zij met de hele affaire niks te maken had. Een bende oplichters zou misbruik hebben gemaakt van een bankrekening van haar bedrijf.

Bijna twee jaar later zegt het raadslid nog altijd te wachten op de afronding van het strafrechtelijk onderzoek in de zaak. Het duurt haar allemaal veel te lang. "Het wordt tijd dat Justitie de kopstukken van deze zaak oppakt en ik mijn naam eindelijk kan zuiveren. In die zaak rond Patricia Paay werd er heel wat sneller een verdachte opgepakt. Ik vraag me af waarom dat in mijn zaak ook niet kan."

Van der Veer zegt haar enorme schade op de fraudeurs te willen verhalen. Sommige mensen beweren dat het raadslid zelf bewust aan de fraude heeft meegedaan. Anneke van der Veer: "Dat moeten ze dan maar denken. Ik weet dat ik slachtoffer ben."

Vorige maand nog werd de 70-jarige Guus R. uit Nieuw-Vennep nog veroordeeld door de rechter in Haarlem voor smaad tegen Anneke van der Veer. Nadat de berichten over de fraudezaak in de publiciteit kwamen, richtte de Venneper zijn pijlen op sociale media op Van der Veer. Volgens R. moet de vrouw uit de gemeenteraad worden verwijderd. Anneke van der Veer las tijdens de rechtszaak een slachtofferverklaring voor, waarin ze aangaf dat de stroom beschuldigingen en bedreigingen aan haar adres haar enorm hebben geraakt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie