ZPCH synchroonzwemsters op koers voor NK

7 januari 2018 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag werden in Heerenveen de Interregio uitvoeringen synchroonzwemmen voor Senioren gezwommen. Het Hoofddorpse ZPCH nam negen zwemsters mee, waarvan er geen enkele zonder medaille terugkwam.

Het synchroonzwemseizoen is traditiegetrouw onderverdeeld in twee delen. Voor de jaarwisseling zijn de wedstrijden toegespitst op het onderdeel techniek. Na de jaarwisseling komen de uitvoeringen en de Nationale Kampioenschappen in de diverse leeftijdsklassen aan de orde. Daarbij wordt ook traditiegetrouw het spits afgebeten door de senioren zwemsters. De Interregio uitvoeringen senioren geldt daarmee als een goede generale voor de Nationale Kampioenschappen die dit jaar op 27 en 28 januari worden gezwommen in Alkmaar.

Met nog drie weken te gaan toonden de zwemsters van de Hoofddorpse vereniging alvast hun goede vorm.

Bij het onderdeel Solisten Vrije Uitvoering was het goud voor Rebecca Duijverman. Daarnaast zwom zij zich met haar duetpartner Vivienne van Eenennaam bij de Duetten Vrije Uitvoeringen naar het zilver, verrassend genoeg op slechts 0.2 punten achter het KNZB duet. De gouden medaille op het onderdeel Duet Technische Uitvoering werd een prooi voor Eva Meulblok en Kim Schravendijk. Alle hiervoor genoemde zwemsters maakten ook onderdeel uit van de ploeg. Tezamen met Anouk Brand, Mayra Burger, Rynske Keur, Britt de Moes en reservezwemster Roxy Swiebel, zwom deze zich in een energieke en meeslepende uitvoering naar 65.9 gouden punten.

Charlotte Brand reisde mee naar Heerenveen als hoofdcoach en toonde zich enthousiast. "Een mooiere start kun je toch niet bedenken? Drie keer goud, één keer zilver met een gouden randje… Nu nog drie weken hard doortrainen en dan knallen op de Nationale Kampioenschappen. Mooie vooruitzichten!"

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie