8 januari 2018 om 00:00 Sport

Bij aanvang van de wedstrijd was het even schrikken, Hugo Girls nam direct de leiding en binnen een mum van tijd was er een achterstand van 0-2.

DSOV kwam na 10 minuten beter in haar spel en de stand werd op gelijke hoogte gezet door Ilse Vrijbloed (4-4).

De opponent nam wederom het voortouw maar het was ook weer DSOV die via Esmee van der Linden de 5-5 scoorde vanaf de linkeropbouw.

Hugo Girls werd wat gretiger en verdedigend liet DSOV voor een kort moment iets teveel toe waardoor de tegenstander via de cirkel 2 maal achtereen kon scoren. Nu was het weer een achterstand van 6-8.

DSOV herpakte zich op een fantastisch manier ingezet door Melanie Knol die in een halve minuut tijd 2 maal prachtig vanaf de rechterhoek kon scoren.

Malissa van der linden kon vervolgens door sterk cirkelwerk 3 maal scoren waarvan 2 penalty's. De stand was nu opeens 12-8 en het belangrijke verschil stond op het bord.

Melanie Knol die deze wedstrijd zeer sterk speelde scoorde daarna een goal die eigenlijk onmogelijk was, vanaf de achterlijn in de rechterhoek weet zij de bal snoeihard in de bovenhoek te krijgen, een fantastische goal en Hugo Girls was even de weg kwijt.

Romena Daniels maakte gretig gebruik van haar snelheid en kon het voordeel vergroten met 2 goals vanaf de rechteropbouw.

Er werd uiteindelijk gerust met 15-9 en in de 2e helft mocht het voordeel niet meer weggeven worden.

In de 2e helft ging het lage tijd goed tot 10 minuten voor tijd. Hugo Girls was toch nog in staat om steeds dichterbij te komen, zo dichtbij dat in de slotfase de spanning weer helemaal terug was.

In deze 2e helft was het spel van DSOV minder als in de 1e helft, teveel energie verbruikt en af en toe wat minder geconcentreerd. Hierdoor kon Hugo Girls bijna langszij komen en met nog een paar minuten op de klok was het verschil nog maar 1 punt.

Strijdig kon DSOV steeds het verschil terug naar 2 brengen en waren het Romena Daniels, Deborah den Butter en Melanie Knol die op het juiste moment steeds scoorde.

Met nog 1 minuut op de klok kon Hugo Girls nog gelijk komen maar deze kans werd om zeep geholpen en was het DSOV die gretig en zelfbewust de genadeklap ging uitdelen met 2 snelle goals achter elkaar.

Een zeer knappe overwinning in een wedstrijd waar Eveline Sikking zeer sterk heeft gekeept en ook een wedstrijd waarin Amy Poppelaars de rots in de branding was door steeds vanuit het midden alles goed neer te zetten en prachtige passes op de cirkel te geven.

DSOV wint met 25-22