ZPCH Waterpoloscholen toernooi 2018

9 januari 2018 om 00:00 Sport

Het eerste scholensporttoernooi in 2018 is een feit. Die eer is ten beurt gevallen aan ZPCH uit Hoofddorp. Zaterdag 6 januari werd er gewaterpoloëd door meer dan 150 kinderen van basisscholen uit de Haarlemmermeer!

Het was een spetterend toernooi met blije kids en coaches in en om het water en een heel veel publiek op de tribune. Mooie prijzen zijn gewonnen na 4 super spannende finale wedstrijden die voorafgegaan werden door zware poule wedstrijden.

In de categorie groep 2/3/4 Heeft de jongste jeugd van ZPCH mee gedaan om ervaring op te doen met wedstrijden omdat hun eigen scholen helaas geen team hadden ingeschreven. Zij deden niet mee om de prijzen, dat zou niet eerlijk zijn. Met leuke en gezellige trainingen voor de jongste kinderen worden de zwemslagen verbeterd en onderhouden, er zijn leuke spelletjes en oefeningen met een bal. Je kon het verschil in zwem en bal techniek dan ook goed zien. Maar de kinderen van de Wijngaard en Caleidoscoop hebben een aantal goede pogingen gedaan om onze eigen F-Jes te verslaan. Helaas is dat niet gelukt, maar ondanks dat heeft ook de jongste jeugd van het toernooi ontzettend goed gespeeld en veel plezier gehad.

In categorie groep 5/6 was Dik Trom de winnaar van de 1ste plaats, De Regenboog eindigde op een welverdiende 2de plaats en als 3de is het team van de Optimist geëindigd.

In categorie groep 7/8 was 't Joppe te sterk voor alle andere teams en nam de beker voor de 1ste plaats mee naar Nieuw-Vennep. De Zwanebloem uit Zwaanshoek eindigde op een prachtige 2de plaats en nummer 3 in deze poule is de Klippeholm.

Alle kinderen kregen na afloop een oorkonde mee en een strippenkaart om 4 x gratis te komen trainen. Tijdens het toernooi was er voor alle kinderen limonade en een lekker appeltje.

Ook interesse in waterpolo? check de site: www.zpch.nl of mail naar wpjeugd@zpch.nl/foto gemaakt door Natascha Hansen