Muziekveteranen van Barrelhouse in Duycker

12 januari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP De Nederblues staat vrijdag 2 februari centraal in Poppodium Duycker met Barrelhouse in de hoofdrol.

Barrelhouse staat al meer dan 40 jaar op het podium en heeft door de jaren heen verschillende albums uitgebracht. De muzikanten hebben hun stempel gedrukt op Nederblues en ze zijn niet van plan deze stempel te laten vervagen.

BB KING Na 40 jaren van cluboptredens, festivals en twee tournees met Albert Collins en voorprogramma's bij BB King, heeft Barrelhouse nog altijd dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij het eerste optreden in mei 1974, in de Mahogany Hall in Edam.

Op zo'n vijftien albums is het resultaat te vinden van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is daarbij altijd de leidraad en het live optreden de maatstaf.

AFTERPARTY Na de show van Barrelhouse sluit Toine Scholten met zijn band af in het Duyckercafé. Toine Scholten is een Haagse gitarist en vocalist. De stijlen die de gitarist en zanger gebruikt is een mix van de hedendaagse pop en traditionele jazz en blues. Momenteel is hij bezig met zijn eerste E.P 'Diversity'. Scholten heeft gespeeld bij De Wereld Draait Door en was onderdeel van de talentenshow The Best Singer-Songwriter. Op dit moment verzorgt de gitarist en zanger de ondersteunende acts voor gitarist Erwin Java (Herman Brood, Cuby and The Blizzards) die met zij band King Of The World door Europa tourt. De toegang van de afterpary is gratis.

Barrelhouse treedt op vanaf 20.00 uur. Kaarten in de voorverkoop 12 euro via www.duycker.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie