Romeo en Julia gedanst door de Staatsopera van Tartastan

12 januari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP 'Romeo en Julia' is zonder twijfel één van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische traditie. Met het beroemde verhaal van Shakespeare als basis, schetst deze voorstelling de geschiedenis van een onmogelijke liefde.

Romeo en Julia hebben hun hart aan elkaar verpand, maar omdat hun families al generaties lang ruzie hebben, kan het niks worden tussen de geliefden. In de fantastische muziek van componist Prokofiev en dans van wereldniveau brengt het ballet van de Staatsopera van Tatarstan dit ultieme liefdesverhaal tot leven. De passie van de dansers en de hartverscheurende ontmoetingen tussen de geliefden maken van deze voorstelling een aanrader voor alle generaties met een gevoelig hart.

De Staatsopera van Tartastan staat bekend om de weelderige uitvoeringen: fantastische kostuums geven de voorstelling kleur en dynamiek en ook de decors zijn indrukwekkend. Ze bieden een betoverende achtergrond voor onder meer de uitbundige feesttaferelen in het verhaal en natuurlijk de beroemde balkonscene, die het symbool werd van de romantiek.

De voorstelling is woensdag 31 januari te zien in de grote zaal van De Meerse om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via 023-5563707 of www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie