The Square is hilarisch en vreemd

12 januari 2018 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP The Square van de Zweedse regisseur Ruben Östlund is een fijne, fascinerende satire over de kunstwereld en hij mocht tijdens het Internationale Filmfestival in Cannes de Gouden Palm in ontvangst nemen voor Beste Film.

En terecht, want de film zit goed in elkaar met een aantal onvergetelijke scènes. De film is niet alleen geestig maar biedt fantastisch camerawerk met uitstekende acteurs. Östlund plaatst zijn personages graag voor dilemma's met twee keuzes, en geen van beide is makkelijk. Daarom eindigt iedereen in zijn films in de problemen. Een film is bij deze regisseur pas geslaagd als er een combinatie is van sociologie, stand-upcomedy en pijnlijke momenten.

Een modern museum stelt een nieuwe installatie tentoon. Een ruimte waar geen regels zijn en alles kan. Om publiek naar het museum te trekken, wordt er een PR-bureau ingehuurd. De onorthodoxe campagne die ze bedenken, gaat al snel viral en zorgt voor de nodige commotie. Christian, de gerespecteerde curator van het museum, kampt inmiddels met een existentiële crisis en zijn leven lijkt steeds verder te ontsporen.

The Square is een hilarische satire over de hedendaagse kunstwereld maar vooral ook over de moderne mens en is zondag 21 januari te zien in Het Oude Raadhuis om 20.00 uur. Kaarten van 9 euro zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of 023-5563707.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie