Belangrijke zege voor 'MeerSquash

12 januari 2018 om 00:00 Sport

HOOFDDORP 'MeerSquash heeft woensdag een belangrijke zege geboekt in de Nederlandse squasheredivisie. In Beverwijk werd na een avond met drie prachtige wedstrijden met 12-6 gewonnen van Max Sports.

De Hoofddorpse squashers moesten het in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft doen zonder Paul Coll. De Nieuw-Zeelandse kopman haakte vlak voor de wedstrijd ziek af en werd op het laatste moment vervangen door Tim Weber. Daardoor begon 'MeerSquash op papier als underdog aan de strijd met de hekkensluiter die op volle sterkte aantrad.

Bart Ravelli zette de Hoofddorpers echter op het goede spoor door in een op en neer golvende partij Roberto Kalshoven te verslaan: 11-6, 5-11, 11-3, 8-11, 11-4.

In het tweede duel van de avond steeg Jan van de Herrewegen boven zichzelf uit. De Belg, achtenzeventigste op de PSA World Ranking, trof in de Zwitser Nicolas Mueller een sterke speler die meer dan vijftig plekken hoger staat op de wereldranglijst. Lang kwam het verschil in ranking tot uiting op de squashbaan, maar na een 0-2 en 8-10 achterstand wist Van de Herrewegen het spelbeeld volledig om te draaien en de niet meer verwachte zege uit het vuur te slepen voor 'MeerSquash: 7-11, 7-11, 12-10, 11-7, 11-6.

De slotpartij tussen de Duitser Weber en zijn landgenoot Jens Schoor (PSA-84) werd ook een thriller die uitmondde in vijf games, waarbij de 'MeerSquasher uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam: 4-11, 11-9, 11-5, 11-13, 11-6.

Door de zwaarbevochten zege heeft 'MeerSquash halverwege het seizoen 56 punten bij elkaar geslagen in zes wedstrijden. Daarmee staat de Hoofddorpse squashclub tweede in de Dunlop SBN-Eredivisie, vijf punten achter titelverdediger Twente. De voorsprong op de nummer drie, SportCity Dordrecht, bedraagt zeven punten.

Over drie weken, op woensdag 31 januari, staat de volgende wedstrijd voor 'MeerSquash op het programma. Dan spelen de Hoofddorpers uit tegen Sportcentrum Match uit Amsterdam. De volgende thuiswedstrijd voor 'MeerSquash is op 14 februari. Dan komt Squash Drachten op bezoek in Hoofddorp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie