Storm is gaan liggen, veel schade en overlast

18 januari 2018 om 00:00 Sport

HAARLEMMERMEER De wind is afgezwakt en daarom is nergens meer sprake van code rood (weeralarm). In heel Nederland geldt nu code geel. Op het hoogtepunt van de storm, aan het einde van donderdagochtend, werd windkracht 11 gemeten bij Hoek van Holland en IJmuiden. Er waren zeer zware rukwinden.

Het vliegverkeer op Schiphol start langzaamaan weer op, nadat het eerder op de ochtend was stilgelegd wegens de storm. Sinds het middaguur kunnen vliegtuigen weer landen en vertrekken vanaf Schiphol.

In de ochtend zijn veel vluchten uitgeweken naar andere luchthavens. Enkele vliegtuigen moesten een doorstart maken, omdat ze door de harde wind niet konden landen.

Tot nu toe zijn zeker 260 vluchten geannuleerd. Het betreft vooral vluchten van en naar Europese bestemmingen.

TIEN MILJOEN De storm levert naar verwachtingen zeker 10 miljoen euro schade op. Dat stelt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. Hij baseert zich op een vergelijking met de storm van 3 januari dit jaar. Die leverde net geen 10 miljoen euro schade op. ,,Als ik het zo bekijk, zitten we daar nu waarschijnlijk boven.''

Wat meespeelt is dat de grond momenteel erg nat is. Daardoor kunnen bomen makkelijker omwaaien. Dat zorgt vaak voor grote schade aan panden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie