22 januari 2018 om 00:00 Sport

Decrotech Hoofddorp heren wonnen ruim van Enschede.

Na een wedstrijd in Zwolle waar inzet en beleving eindelijk weer aanwezig was, moest Hoofddorp tegen The Jugglers uit Enschede op 20 januari in de SKWA. Daar had men wat recht te zetten omdat de uitwedstrijd na verlenging werd verloren. The Jugglers, een lang en fysiek team, maar niet erg snel en technisch begaafd.

1e periode: Het begon nog wat mat en laf. Een enkele score werd genoteerd, maar een kogelharde dunk van de langste tegenstander bracht de stand op 4-4. De omschakeling was traag en het benutten van de makkelijke kansen was ver onder de maat. Aanvallend werd er weinig gecommuniceerd, weinig play-calling en als het dan niet loopt was men snel geneigd iets te forceren wat onnodig was.

2e periode: het tempo lag te laag, omschakeling was traag en ball-movement was slap. Dit moest beter. Decrotech begon nog in het oude ritme en moest men vooral foutief afstoppen. The Jugglers kwamen hierdoor veel op de vrijeworplijn. Na 4 minuten (14-14) nam Roald Jansen het voortouw qua inzet en scoorde met een sterke and-one. Deze energie gaf een opleving en door driepunters van Jibbe de Goede en Roelof Fokke begon Hoofddorp een beetje afstand te nemen. Nikos Kardamis en vooral Tom Dekker namen de scores over en bij de rust was er een gaatje, maar het hield niet over: 34-28

3e periode: Hoofddorp had weer een minuut of twee nodig om op gang te komen en lieten the Jugglers tot op twee punten naderen, maar langzaam ging het beter bij de Decrotech mannen. De ball-movement ging sneller en rotatie was beter. Hierdoor creëerde men makkelijke kansen en die werden beter afgemaakt dan in de eerste helft, zo niet werden foutief afgestopt en de vrije worpen gingen er regelmatig in.

4e periode: Sjoerd Langedijk kreeg zijn vizier scherp en het tempo van Hoofddorp werd goed gehandhaafd. The Jugglers begonnen vermoeid te raken en het begon steeds soepeler te lopen. Acht verschillende Decrotech mannen konden dit kwart scoren. Door het hoge tempo liep Decrotech erg snel uit naar een grote voorsprong. In no-time stond Hoofddorp 20 punten voor en dit werd netjes uitgebouwd naar een verschil van 30. Eindstand 90-58. In de dubbele cijfers kwamen Nikos Kardamis 16, Tom Dekker 15, Sjoerd Langedijk 11, Roald Jansen en Jibbe de Goede 10 punten.