22 januari 2018 om 00:00 Sport

Hoi Ton, hierbij het artikel over de 2e seizoenshelft. Twee trainers waren

volledig onbereikbaar, daar heb ik maar een draai aangegeven. Groet, Martin

Voetballers op 'trainingskamp' tussen Groningen en Spanje

Zaterdag start 2e

helft amateurvoet-

balcompetitie

Hoofddorp - Het voorbije weekend hervatten de betaald voetballers hun competitie. De weken vooraf werden er veelal in warme oorden de puntjes op de i gezet en nieuwe spelers ingepast. Het begrip 'teambuilding' is ook niet meer weg te denken in het hedendaagse voetbal. Zo is dit virus ook overgeslagen naar de amateurtak. Zelfs bij clubs in de laagste geledingen worden deze uitstapjes georganiseerd. Vaak wordt er op een lucratieve manier geld ingezameld om de boel te bekostigen, maar dragen spelers en staf zelf ook hun steentje bij. Ook veel Haarlemmermeerse verenigingen zochten hun heil buiten de deur.

S(port )C(lub) W(esteinder)

De club uit Rijsenhout zag vorige week een schip met geld binnenvaren. De Stichting Leefomgeving Schiphol schonk één miljoen euro voor nieuwbouw van een multifunctioneel sportcentrum waar de voetbalclub deel van gaat uitmaken. Trainer Edwin van Maas, die aan het eind van het seizoen stopt is razend enthousiast. "Dit geeft een enorme boost bij de club. Het geeft weer perspectief. Dit is mijn vierde seizoen, waarin ik de selectie heb zien groeien. Ik heb dit jaar al 23 man gebruikt, maar je hoort geen onvertogen woord. In ons uitje in Dalfsen merkte ik weer hoe groot de saamhorigheid is bij zo'n dorpscluppie. Chinees halen bij de plaatselijke toko en daarna spelletjes en curling. Ik zal dan ook zeker in een andere functie aan de club verbonden blijven. Sportief gezien willen we ook nog een prijsje pakken dit seizoen. We starten thuis tegen VSV. Belangrijk voor de tweede periode. 'Sterspeler' Vincent Ammerlaan heeft al aangegeven dat hij deze wedstrijd van de partij is. Zijn vriendenteam is nog vrij.

Kagia (Lisserbroek)

In de winterstop maakte de club de naam van de nieuwe trainer bekend; René Ras. Hij volgt aan het eind van het seizoen Anton Wijsman op. Wijsman die het drie jaar zeer goed naar de zin heeft gehad: "We zijn met de selectie vier dagen naar Salou geweest met een uitstapje naar Barcelona. Je merkt dan weer wat een prachtige groep spelers je hebt. Daar doe je het dan ook voor. Speler Kevin Robelus heeft van de zomer al contacten gelegd bij een plaatselijk restaurant. Alles moet natuurlijk lowbudget. Met een blinde pool en andere activiteiten hebben de spelers geld bijeengeschraapt. Met daarbij een behoorlijke eigen bijdrage kon de reis worden geboekt. De resultaten vallen dit seizoen in district West2 tegen. Ik kijk daarom nog steeds naar onderen. We moeten wegblijven van de laatste drie plekken. Daarom moeten we uit tegen concurrent Zwammerdam gelijk aan de bak."

V(ennepse) V(oetbal) C(ombinatie)

Tot nu toe is het seizoen voor de Vennepse club zeer teleurstellend verlopen. De laatste vijf jaar was voor de winterstop de eerste prijs in de vorm van een periodekampioenschap al binnen. Nu staat het team van vertrekkend coach Rini van Roon kleurloos in de middenmoot. Van Roon: "Toen ik hier drie jaar geleden werd aangesteld waren de voorwaarden toch wel anders. Samen met toenmalig voorzitter Peter Klabbers en Piet Krop waren we ervan overtuigd, dat we binnen twee jaar 2e klasse zouden spelen. Helaas mocht dit niet zo zijn. Met de aanstelling van een nieuw bestuur veranderen er toch weer wat zaken. Het wordt ook bij de amateurs steeds meer een financiële kwestie. Kun je nieuwe spelers wat extra bieden? Zo niet dan kiezen ze al gauw voor een andere club. Wij gaan ook al jaren niet meer op trainingskamp. We hebben in de winterstop tegen 1e klasser Aalsmeer geoefend. Zij waren compleet en wij verloren maar met 2-0. Dat geeft de burger weer moed.

Ik maak de competitie met volle inzet af en ga voor de vierde plek (nacompetitie)."

Ondanks dat Van Roon een grote naam is in de voetballerij, is het moeilijk een nieuwe werkgever te vinden. "Met 57 jaar ben je tegenwoordig al gauw te oud, hè."

Pancratius zaterdag en zondag

De Badhoevedorpers spelen op beide dagen op een goed niveau. De trend in het land is dat er voor de zaterdag wordt gekozen, maar bij Pancratius blijft de zondag het uitgangspunt.

Al na één seizoen gaat Amsterdammer Rob Rijnink de club verlaten. Rijnink: "Zo'n zeven nieuwe spelers zouden komen. Bij ons krijgen spelers geen vergoeding en daardoor kiezen ze op het laatste moment toch weer voor iets anders. Ik kreeg te maken met problemen van de bezetting van het 2e elftal. Na goed overleg met het hoofdbestuur maak ik dit seizoen af. We zijn met de selectie een aantal dagen naar Swansea geweest. De velden stonden daar onder water, maar we hebben lekker in een zalencomplex getraind. Het weekend spelen we in Rijpwetering tegen ROAC. De 'Haagse' competitie valt niet tegen, maar ik mis de Amsterdamse derby's."

Het contact met de zaterdag-trainer Patrick van Leeuwen is volgens Rijnink uitstekend. Er is goed overleg en geen interne strijd. Van Leeuwen maakte zondag op het trainingskamp in Groningen zijn spelers bekend, dat het bestuur zijn contract één jaar heeft verlengd. Van Leeuwen: "Na een zeer goed begin kwam er na de nederlaag tegen kampioenskandidaat Zandvoort de klad in. We hadden veel blessures en zakten weg. We hebben goede gesprekken met elkaar gehad en inmiddels is iedereen terug. We zien de rest van het seizoen als 'zaaien' en volgend jaar is het kampioenschap de ambitie. In Groningen trainen we in een indoorlocatie en de vervolgactiviteiten zijn natuurlijk ook binnen (leuke bars)."

Sv Hoofddorp zaterdag en zondag

De controverse tussen de speeldagen is er bij sv Hoofddorp helemaal niet. De prioriteit ligt volledig bij de zondag en de jeugd. Op zaterdag speelt als standaardteam een 'vriendenteam' in de 4e klasse, dat alles zelf regelt. Het vreemde is dat dit team vorig seizoen in de 3e klasse altijd zonder gediplomeerde trainer op de bank aantrad onder goedkeuring van de KNVB. De zondag 1 promoveerde verrassend via nacompetitie onder Jimmy Simons. Zijn opvolger Jerry Verschoor werd uit eigen geleding naar voren geschoven. Zijn trainersbevoegdheid gaat maar tot 2e klasse, daardoor moest er dispensatie worden aangevraagd en moest Verschoor ook nog eens de cursus Oefenmeester 1 gaan volgen.

Verschoor: "Van tevoren voelde ik al aan dat dit loodzwaar zou worden. M'n dagelijkse werk, de eventuele opleiding, stage lopen en Hoofddorp dat op 1e klasse niveau moet spelen. In het begin was dat erg wennen. Nu hebben we onze draai wel gevonden en staan we in de middenmoot. Voor de studie is absoluut geen ruimte. Daardoor is voor volgend seizoen Jethro Adam aangesteld en ga ik op zoek naar een club op een lager niveau. We genieten nu van een trainingskamp in Oldenzaal en spelen straks tegen de plaatselijke vv. 3e klasse zon. ( red. 3-2 winst Hoofddorp) Na afloop hebben we een winterbarbecue en daarna gaan we Hengelo ontdekken. Zondag moet er tegen de onderste Assendelft gewonnen worden."

Sv Overbos

De andere Hoofddorpse club doet het na de degradatie uit de 2e klasse niet onverdienstelijk. Onder de nieuwe trainer Maurice Kuijper staan ze op de derde plek. Kuijper: "Het zijn vooral de keepersproblemen die mij tot nu toe zorgen baren. Er hebben al zeven verschillende jongens op doel gestaan en voor het tweede heb ik nog steeds geen keeper. Vorige week brak een nieuwe keeper, Jessaya van Doorn in een oefenduel zijn sleutelbeen. We zijn niet weggeweest, maar dachten lekker tegen de Ajax 2 amateurs te oefenen. Die kwamen echter met een versterkt team en werden we met 13-1 afgedroogd. Afgelopen weekend hebben we alles weer wat recht gezet en verloren we met 1-0 van Kagia. Deze week heb ik contractbespreking met het bestuur, dat komt wel goed. Daarna zaterdag punten pakken tegen de rode lantaarndrager ZSGO."

D(oor) S(port) O(ntspanning V(ijfhuizen)

De Vijfhuizenaren zijn de verrassende lijstaanvoerder van de 2e klasse zondag. De beloning van het bestuur en sponsoren wordt dan openlijk geuit op de DSOV site; 'Omdat het dagelijks bestuur van DSOV de waarde van een trainingskamp terdege onderschrijft en steunt, is er dit jaar een delegatie van het voetbalbestuur meegereisd naar Tarifa, het zuidelijkste puntje van Spanje.' In Spanje werd het contract van trainer Bart Jansen met één jaar verlengd. DSOV hervat de competitie thuis tegen het Haagse Laakkwartier.

Dios (Nieuw Vennep)

Het gepromoveerde Dios staat op een keurige vijfde plaats. De ploeg van trainer Dave Lange trakteerde zichzelf op een lang weekend Barcelona. Door allerlei activiteiten haalden de spelers zelf in de geest van de vereniging het benodigde geld binnen. Dios begint zondag thuis tegen het Leidse ASC.

VV Zwanenburg

Met de ploeg van trainer Mehmet Simsek gaat het ook uitstekend. De eerst periode werd ongeslagen binnengehaald, maar het kampioenschap is het streven. Waar de Zwanenburgers in de winterstop gebivakkeerd hebben is niet bekend.

Sc Badhoevedorp

De club die in de 'kelder' van het voetbal speelt, de 5e klasse zondag en daar ook nog eens onderaan staat had een zeer negatieve start van het seizoen. Door een geweldsincident moest het bestuur zelfs een speler royeren. Trainer Patrick de Meijere: "Al die negatieve publiciteit heeft veel invloed op mijn jonge groep gehad. We beginnen volgende week tegen Nieuw Sloten met nieuw élan. Ik ben hartstikke positief en heb een jaar bijgetekend."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie