Feest bij de Lions Club en Voedselbank

22 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER De zesde Douwe Egberts actie van inzameling van de DE- punten voor koffie voor de "Voedselbank" is met een voldaan gevoel beëindigd. Maar liefst 1.323.854 punten konden door de handen van Lions leden en partners geknipt en geteld worden. Dat is ruim 200.000 meer dan vorig jaar.

Ongelofelijk dat zoveel mensen gehoor hebben gegeven om hun zorgvuldig gespaarde punten aan de Lions Club toe te vertrouwen. Die op hun beurt de punten landelijk laten verzilveren, (630 punten voor één pak van ½ pond koffie), voor "de Voedselbanken Nederland". Logisch dat de Lions Club hier ter plaatse heeft gekozen voor de Voedselbank Haarlemmermeer. Die omgerekend voor dit grote aantal punten ongeveer 2300 pakken DE- koffie krijgen thuis bezorgt. Dat is inclusief de bonus van Douwe Egberts van 15%.

De samenwerking met de Voedselbank en de Stichting "Maatvast", die al hun 26 Dorpshuizen open zetten als inleveradres, was weer een schot in de roos. Daarnaast werden ook nog in andere dorpen (Dorpshuizen) inleverdozen geplaatst. Rechtstreeks bij de "Voedselbank" maar ook de winkels van de "Bruna" in de Symfonie te Nieuw-Vennep en de Vomar in Badhoevedorp waren de toppers.

Heel aardig voor de de Lions Club Haarlemmermeer dat dit geweldige initiatief is uitgelopen op een absoluut record aantal punten. Daarvoor zijn alle gevers en geefsters en alle instanties die dit mogelijk maakten heel blij gemaakt. Ook voor de mensen die nog gebruik moeten maken van een voedselpakket kunnen er voorlopig nog af en toe een lekker pak koffie in aantreffen. De actie was dat meer dan waard, iedereen blij bij een goed kopje koffie..

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie